162.Tarifimiz
Merhaba arkadaslar alis veristen yeni geldim daha aldiklarimi bile yerlestirmeden bir kactane tarifi eklemek icin oturdum:)
Arkadasimiz gercekten cok degisik bir pastayla katildi etkinligimize ,ben böyle bir pastayi ne duydum ne yedim :)
bunu denemek de gercekten bence cesaret ister:)) görünüs harika olmus tadida güzel oldugunu ben inaniyorum , gercekten denemek gerekiyor.
Arkadasima cok tsk.ediyor ve ellerine saglik diyorum ,arkadasimizin baska tariflerinede bakmak isterseniz buyrun diklayin hasretlilezzetle
MALZEMELER:
- 1 paket rondodan gecirilmis kakaolu pötibör bisküvi
- 3 yemek kasigi eritilmis tereyag
- 1 su bardagi haslanmis kuru fasulye
- 8-9 yemek kasigi seker (seker miktarini arzuya göre ayarlayin)
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket vanilya aromali pudding tozu
- 2 su bardagi süt
- 1 paket krema sertlestirici
- 1 paket kirmizi jöle
- yarim kilo kadar cilek
- üzeri icin: hindistan cevizi
HAZIRLANISI:
- Bisküvilere tereyagini ilave edip iyice karistirin. Borcam veya kek kalibinin alt tabanina yerlestirin.
- Kuru fasulyeye sekerleri ilave edin ve rondodan gecirin.
- Kücük bir tencereye sütü alin, pudding tozunu ilave edip sürekli karistirarak kaynattin (gerekirse biraz daha süt ilave edin), hafif sogumaya birakin.
- Puddingi kuru fasulye püresine, krema sertlestirici ile iyice karistirin. Arzuya göre seker ilave edin.
- Hazirladiginiz puddingli kuru fasulye kremasini kaliba yelerstirin. Üzerine ikiye bölünmüs cilekler dizin.
- Kirmizi jöleyi paketdeki tarife göre hazirlayin. Cileklerin üzerine gezdirin. Sogumaya birakin.
- Tatlinin üzerine strec folyo sarin ve bir gece buzdolabinda bekletin.
- Servis edeceginiz vakit üzerine kalan cilekleri dizin ve hindistan cevizi serpin.
- AFIYET SEKER OLSUN :-)
0 yorum: