17 Mart 2011 Perşembe

Kiymali börek

93.Tarifimiz

Bir börek geldi sicak sicak hemen aldim geldim masaya buyrun arkadaslar cayin yaninda cok güzel gider:)

Arkadasima cok tsk.ediyorum bizim icin hazirladigi börek icin , vede daha hazirlicaklari icin:)

Arkadasimin bloguna illaki ugrusaksinizdir Tıklayin

Malzemeler

6 adet yufka

içi için

1 kase kıyma

5-6 orta boy kuru soğan (Çok olursa daha güzel oluyor)

1 tatlı kaşığı karabiber (fazlası da olabilir)

3 çorba kaşığı kuşüzümü

sıvıyağ (soğanları kavururken çok kuru kalmasın yaklaşık yarım çay bardağından az fazla)

Tuz göz kararı

üzeri için

1su bardağı süt

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 yumurta

iyice çırpılır

Yapılışı:

Yufkaları üstüste koyalım ortadan keselim.

Hazırladığımız içi yarım yufkanın en geniş kısmına yayalım ve rulo yaparak saralım

Bütün yufkaları rulo yaparak içlerini yaydıktan sonra saralım tepsiye yerleştirelim.

Aynı çarşaf böreği yapar gibi...

Bir kenarda sütü,yumurtayı,sıvıyağı iyice karıştırıp böreğin üzerine gezdirelim...

Susam yada çörekotu serpelim..

170 derece daha önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo