17 Mart 2011 Perşembe

Duo pudingler

92.Tarifimiz

Sütlü tatlilar herzaman daha hafif oluyorlar ,hepsinin yeri tabiki bir baska güzel.

Rabbim nekadar güzellikler vermis bizlere bukar bolluklar nimetler vermis gercekten de nekadar sükretsek azdir.

Arkadasim umutkusum bize 3 ayri resim yollamis her biri digerindende güzel olmus ellerine saglik arkadasim. Cook tsk.ediyorum .

Arkadasimin sayfasina ugramak isteyenler buyursun Tıkla

Malzemeler:

kakaolu puding icin

1kg sut

1su bar toz seker

1 su bardagindan az un(isteyen nisastada kullanabilir)

2 3 ymk kasg kakao(istege bagli olarak cogaltilabilir)

vanilya

2 ymk kasigi tereyagi

yapimi.tencereye ben once sekeri sonra unu sonra kakaoyu ekleyip iyice karistirrim ki topaklanma rsikini azalatyim diye.sonra cirpmaya devam ederek sutu eklerim azar azar cirparak.

tereyagini ilave ederim.bi guzel karistira karistira pisiriirm .diger tarifini ve malzemelrini ekliycem beyaz pudingimizide es zamanli hazirlamamiz lazim aslinda.

en son pisirip kenara alirim.az ilk sicakligi cikinca vanilyasini ekler iyice karistiririmm.

beyza puding icin

1 kg sut

1 su bardg az un

1 su bar toz seker

1 pkt vanilya

2 ymk kasigi tereyagi

yukardaki gibi once sekeri sonra unu koyuyoruz iyice bir karistirdaktan sonra sutu ilave ederek karistirmaya devam ediyoruz atese oturtup karistira karistira pisiriyoruz dibine yanmamasi lazim.

dedigim gibi kakaolu pudingle es zamanli hazirlmamaziz lazim.ben ikisinide ayni anda karistirarak yaptim bu isi :))

en son ocaktan indirip vanilyasini ekliyoruz

gelelim simdi pudinglerimizi yerlestirmeye.

bir kaseye ilk once beyaz pudingten koyuyoruz az sogumasini bekliyoruz.ben en kucuk boylardaki pet siselerden tam ortasindan keserek kendime silindir seklinde bir alet yaptim oratya puding koyabilmek icin.kasedeki pudingimiz az soguyunca bu silindiri tam oratya koyuyoruz icine kepce yardimiyla kakaolu pudignten koyyoruz silindiri kaldirmadan kenar kisimlara gelecek sekilde beyaz pudingten koyyoruzki kakaolu kisim gorunmeyecek sekilde oratada kalsin.ilk bastaki resim umarim fikir veriir.yani kakaolu pudingimiz tam ortada kalicak gorunmeyecek.

kenarlara beyaz pudingten koyduktan sonra silindiri cekip aliyoruz dikkatlice.dagilmamasina dikkat edicez.

en uste yine beyaz pudingten koyuyoruz iyice kapatiyoruz kakaolu harcimiz tamda icine hapsedecek sekilde

degisik bir gorunum elde etmek istersekde once kaseye kakaolu harctan koyariz az bekleriz silindiri oratya kkoyup icne beyaz pudingten koyatriz kenarlara kakaolu koyariz yani yukardaki islemlerin tam tersini uygulariz.

kaselerimzi doldurtuktan sonra buzdolabinda 4 ila 5 sdaat beklemesi gerekir.

iyice soguyunca servis tabagina ters cevirerek aliriz.

seklimiz ortaya cikmis oluyor.kubbe gorunumunde.

ustunu diledigimiz gibi susleyebilirz.beyazlarin uzerine cikolata sosu cok yakisir.kakaolulari ise beyaz damla cukulatalarla veya hindistan cevziyle susleyebilriz.

beyaz pudinglerede kakaolu damla cukulata cok yakisir.ben eski ekledigim resmimde bu sekilde susleme yapmistim cokda hos olmustu.

evet bitti afiyet olsun.

ayy ne zormus uzun bir tarif yazmakda.

:))

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo