165.Tarifimiz
Yine benim hamarat arkadasimdan bir tarif daha geldi beni hic bos biakmiyor:)) ellerine saglik arkadasim cok tsk.ediyorum
Arkadasimin blogu icin tiklayin umutkusum
malzemeler:
1 su bard sut
yarim su bard sivi yag
1 su bar su
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi maya
2 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un(yumusak bir hamur olucak)
1 yumurta aki icine sarisi disina
ic malzemesi:
bir kutu tulu icin konserve
2 kuru sogan
tuz karabiber
az sivi yag
yada:
kiyma
sogan
tuz
karabiber
yapilisi:
Bir su bardagi ilik sute sekeri ve mayayi koyalim kabarmasini bekleyelim.diger malzemeleride ilave edelim yoguralim mayalandiralim.Elde ettigimiz hamuru 4 esit parcaya bolelim bol.bu olcuden orta boy iki tepsi cikiyor.oncelikle birinci bezemizi tepsimizin buyuklugunde acalim.icine ic harcimizi koyalim.ikinci bezemizide acalaim uste koyalim.ustune yumurta sasiri surelim.tam ortaya gelecek sekilde 5cm kesik atalm pidemizin ust kismina ki piserken fazla havayi disina versin guzel pissin diye..
tepsi mayasi icinde beklettikten sonra firina verelim alti ustu ve ici pisene kadar tutalim.cikarip afiyetle yiyelim.hem soguk hemde sicak yenebilen cok guzel bir lezzet.siddetle tavsiye olunur.
gelelim ic malzemesinin hazirlanisina.unuttum bu arada diger iki bezeyide ayni islemleri yaparak hazirliyoruz.
ic malzemesi.eger konserveyle yapacaksak ki patlicanli konserve harika oluyor.tavya sivi yagi alalim ustuen dogranmis soganlari ekleyelim.pembelessinler.en uste konserveyi bosaltalim.suyu biraz eksilene kadar tavada tutalim.ustune istege gore tuz ve karabiber ekleyelim icimiz hazir
kiymali ic icin;
sogani dogra once tavaya kiymayi alalim.kiymalarin topak olmamsi icin karistirarak kavuralim tavaya sivi yag koymayida unutmayalim.kiymalar hafif kavrulunca icine soganlarida ekleyelim,soganlar biraz pisene kadar az daha birlikte kavuralim.tuz ve karabiberini eklyelim kuyamlai icimiz hazir..
kiymali ici alternetif olarak verdim tarifini isteyenler kiymali isteyenler konserveli yada istediginiz herhangi bir borek iciylede olur..
afiyet olsun...
0 yorum: