10 Mart 2011 Perşembe

Fındıklı Kurabiye ve Ay Çöreği

25.terifimiz

Bu güzel kurabiyelerde olmasa olmaz cayimizin yaninda dimi:) helede findikli uyyyy :)) Pinar arkadasima cok tsk.ediyorum ellerine saglik arkadasim. diger tariflerede butlaka baklak istiyeceginizi biliyorum :) buyrun Tıkla

malzemeler:

  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne) (oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • 1-1.5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık

Hazırlanışı:

Önce margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Unu az olursa pişerken yayılır, kurabiyeleriniz olmaz. O yüzden un kıvamına dikkat edin. Hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. yuvarladığınız hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındığa bulayın. Kurabiyelerinizi yağlanmış veyahut yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 150 c'de 25-30 dakika kadar pişirin. Benim yaptığım hamurdan 35 kadar kurabiye çıktı, bayağı bereketli oluyor. Şöyle bir de güzel çay demlediniz mi yanına süper olur

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo