11 Mart 2011 Cuma

ÇOBAN BÖREĞİ

41.Tarifimiz

Su cöregin güzelligine bakin ya , Görünüsü bile yetiyor, ellerine saglik arkadasim, tarifi bizimle paylastigin icin cok tsk.ediyorum sana.

Arkadasimin blogunu ziyaret etmek isteyenler icin buyrun Tıkla

MALZEMELER:

  • Yarım kilo ıspanak
  • yarım kilo haşlanmış patates
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 küçük boy yumurta
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3-4 çorba kaşığı un
  • 2-3 çorba kaşığı galeta unu
  • 3-4 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
  • tuz,karabiber,pulbiber

YAPILIŞI:

  • Ispanaklar ve maydanozlar ince ince doğranır ,derin bir kapta yumurtalar çırpılır üzerine sıvıyağ eklenerek karıştırılır.
  • Çırpılan yağ+yumurta karışımının üzerine ,ıspanaklar,maydanozlar,rendelenmiş patatesler,un,kaşarın yarısı,tuz,karabiber,pulbiber,yarım paket kabartma tozu eklenir ve güzelce karıştırılır.
  • Yağlanmış ve galeta unu serpilmiş borcama dökülür üzerine kalan kaşar serpililerek 170-180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo