95.Tarifimiz
Su salatanin güzelligine bakin, sanki hic pismemis gibi:) ama arkadasimiz bu güzelligin sirrini bizimle paylasmis,paylasim icin ve bana yaptigi yardimlar icine kendisine coook tsk.ediyorum
Bloguna ugramak isteyenler Tıklayin
malzemeler
- 1 tane brokkoli (500 gramlik )
- 200 gram süzme gogurt
- yarim cay bardak kadar cekilmis ceviz
- 1 dis sarimsa
- tuz
- 2 yemek kasik zeytin yagi
- 2 .3 sap dere otu taze
hazirlanisi
- Tencereye suyu katin su kaynasin kaynayan suyun icersine brokkoliyi yikayip birakin yaklasik 3-4 dakika haslansin.
- Bir legenin icersine buz gibi su koyun brokkoliyi kaynarsudan cikar cikmaz soguk suyun icersine birakin.
- Brokoli yesil kalmasi icin.
- Bcakla dallarini ayirin suyunu süzdürdükten sonra.
- Yogurt ,sarimsak,tuz,zeytinyag ve dere otunun bir kismini dograyin kasikla karistirin.
- Ben dere otunun rengi yesil olmasi icin kaynar suya batirip hemen soguk suyun altina tuttum.
- Brokkolileri salata tabagina siralayip üzerine yogurtdunuzu üzerine dökün.
- Cevizi cise dokunur sekilde salatanin üzerine serpistirin.
- Dere otununda yapraklarinda üzerinede koyun.
- Brakkoliyi haslarken dikkat etmeniz teksey fokurdayarak kaynar suya birakip cikardinca soguk suya tutmaniz .Yemyesil bir sebze oldugunu göreceksiniz.
- Bu salatamin arkadasim in etkinligine severek bu salatami gönderiyorum
0 yorum: