Merhaba, herkesin Cumasi mübarek tüm dualariniz kabul olsun ins.
Cok sefer denedigim halde bir türlü tutturamadigim bezelerimi bu sefer tutturdum :)
hernekadarda cok basit görünselerde bence tutturmasi okadarda kolay deyil,
hamur isi yaptigimda yumurtalarin beyazlari arttiginda beze yapip degerlendirmek istemisimdir , herseferinde hüsran sonuc aldim:)
ama busefer süper oldular bundan sonrada ayni tarifi herzaman yapacagim . Tarifi bir siteden almistim ama okadar uzun zaman olduki aldigim ancak simdi deneyebildim haliylede sitenin adini hatirlamiyorum yinede paylasan arkadasa cok tsk.ediyorum.
Malzemeler:
- 4Yumurta beyazi
- 4 cay bardagu toz seker
- 2 damla limon suyu
- bir tutam tuz
- Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun.
- Tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz bu arada ocağımızın altını kısıp kabımızı üzerine koyup mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ateşten alalım.
- Mikserle 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine sıkalım.Fırınımızı 100-110 C ayarlayıp önceden ısıtalım.
- Tepsiyi sıcak fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar sakın kızartmayın yani rengi beyaz olması gerekiyor.Afiyet olsun.
En sevdiğim lezzet..Hiç bir yumurta beyazını atmam,hemen beze yaparım.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyet bal olsun
YanıtlaSilSevgiler
Bu arada ufacık bir duyurum var belki katılmak istersin.
Sitemde http://birdemliksohbet.com/Default.aspx?ad=incele&id=826#.Uk63g9K8BfB bir bayram hediyem var .
Beklerim.
Sevgiler
Zeynebcigim geri döndügüne o kadar sevindim ki ,nerdeyse evde attik grev yapacaktim.Yani yemek yapmiycaktim.Bütün tarif ve emeklerin icin cok tessekkür ederim ve allah razi olsun.YASASIN PASASOFRAM.
YanıtlaSilEmine C.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSil