19 Şubat 2011 Cumartesi

Un Helvasi

İnsanların en âcizi dua etmeyen, en cimrisi de selam vermeyendir..!
(Hz. Muhammed s.a.v.)

ESSELÂMÜ ALEYKÜM

Söyle güzel güzel selamimizida verdikten sonra Bizlere bu güzel tarifi yolluyan Tugbacigima cok cok tsk.ediyorum. Burda benimle ve diger arkadaslarla yaptiklarinizi paylasmak beni gercekten cok mutlu ediyor, blogumu actigimdan beri cok eski arkadaslarla tekrar irtibata gectik, ve yeni yeni arkadaslar edindim bundan dolayida kendimi gercekten cok sansli hissediyorum. Tugbacigim Nerden nere dimi canim daha simdi beraberdik nekadar cabuk günler gecti ne günlerimiz var:)) bazen o günlerin gercekten geri gelmesini istiyor insan. Bundan sonra umarim daha SIK görüsürüz ve daha güzel paylasimlar yapariz hersey icin cok tsk.ler.

Malzemeler:

  • 2 su bardagi un
  • 2 su bardagi tozseker
  • 2 subardagi su veya süt ben süt kullandim
  • 125 gr. tereyagi
  • 1 cay bardagi dolmalik fistik ben cevizle süsledim,

    yapilisi:

  • Unu tencereye koyup cok kisik ateste kavuralim,

  • sütle sekeri iyice karistirip eritelim kavurdugumuz una soguk olarak dökelim,

  • tereyaginida ilave edelim ve kisik ateste karistirarak pisirelim.

  • kapagini kapatip 10 dk. dinlendirelim

  • fistiklari 1 tatli kasigi yagla pembelesene kadar bir tavada kavuralim ve helvaya ilave edeim,

  • Corba kasigini islatip helvadan kasik kasik alip servis tabagina dizelim,

  • afiyet olsun

4 yorum:

  1. yemeyeli ne çok zaman geçti.biri yapsa da yesem.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ohhh çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ay ay ben yokkene yine neler döktümüsn böyle
    ellerine saglik canim helvayi cok severim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim .Afiyetler olsun .

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo