Ne kadar zengin olsan,Ancak yiyebileceğin kadar yersin.Denize testiyi daldırsan,Alabileceği kadar su alır gerisi kalır...
Merhaba arkadaslar bu ekledigim tatli bizim yörelerin bir tatlisidir , ayda yilda aklimiza gelir eskileri animsama ve bu lezzetleri tarihi eser olarak kaldirmamak icin dener evde ikram ederiz , ESKİLERİMİZİN EN KALİTELİ YEMEKLERİNDENDİR,
Dövülmemiş arpa fırında kavrulup,değirmende öğütülür,elekte elenip un haline getirilir.
malzemeler: 2 kişilik:
6 yemek kaşığı kavut unu (arpa unu)
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
yapılışı:
Kavut unumuzu 1cay kasigi tuzla derin bir hamurkabimizda tahta kasigimizla kaynamis suyumuzu dökerek karistiralim. bir hamur haline getiririz (helva kivaminda oluyor). servis tabağına alıp altı çukur bir çanak gibi içini yanlara kaydırarak oyalım. tere yagimizi bir tavada eritelim sekerimizi ve suyumuzu ekleyip bir tasim kaynatalim . Kavutumuzun ortasına kaynar şerbeti dökelim.kaşıkla ortasını ince bir tabaka halinde birazda şerbetten alıp oyarak yenir. Afiyet olsun
CANIM BEN ZEYNEP BLOGCUDAN:)PAŞASOFRAMI GÖRÜNCE ZİYARET ETMEDEN ÇIKMAYAYIM DEDİM .TARİFLER VE BLOG HARIKAA.ELLERİNE SAGLIK.BENDE BLOGU BLOGSPOTA TASIDIM.ZIYARET EDERSEN İZLERSEN SEVINIRIM ..
YanıtlaSilCanım benim,çocukluğumdan hatırlıyorum kavutu ama aynı şeydenmi bahsediyoruz bilmiyorum.Fakat sana tamamen katılıyorum ,yeni yeni lezzetler tadalım deneyelim derken yöresel ve annelerimizin anneannelerimizin o güzel lezzetlerini unutuyoruz.Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler
Merhabalar gurbetci arkadasim, ellerine saglik, cok degisik ve yöresel bir tatliymis.
YanıtlaSilSevgiler....
Offff miss gibi gavut bu yaaaa kiz sen bayburtlumusun hemserimiyiz yani :)
YanıtlaSilYok arkadasim ben bayburtlu deyilim :) trabzonluyum ama yakinda sayiliriz yane :) evet kavudu cocuken cok severdik adinida serbetli cikolata vermistik:)
Sil