10 Ocak 2011 Pazartesi

Amasya helvasi

Arkadasim Gülerin evinde mevlüt okunmustu ,

Mevlüt okunurken Güler arkadasimin yengesi Aysegülde Sicak helvayi yiyelim diye mutfakda helva pisirip böylede güzel tabaklara döktü:)

Bende tabiki herzaman yaptigim gibi resimleri cektim sizlerle paylasabilmek icin:).

Yine herzaman yaptigim gibide burdan Aysegül ablama cok tsk.ediyorum böyle güzel helvayi bize tattirdigi icin vede tarifini bizimlede paylastigi icin.

malzemeler:

500g un
250g tereyagi
1/2 cay bardagi siviyag
1kase seker
500g süt

Yapilisi:

tereyagnii eritiyoruz ( yakmiyoruz) ericince sivi yagi ekliyoruz
diyer yandan unumuzdan 1 avuc ayiriyoruz, digerunumuzu yavas yavas karistirarak yagimiza ekliyoruz.
(Ayirdigimiz unu, sona dogru helvamiz pembelesince üzerine ekliyoruz.)
kisik ateste kahta kasikla ezmeden karistirirarak kavuruyoruz .
rengi pembelesincesekeri ve ilik sütü ekleyip kasikla birlestiriyorsunuz.
son asamada baya hizli olmak gerekiyor.
sonrada tahta kasikla tabaga dökülür. Helvamiz sogumadan bu islemi bitirmemiz gerekiyor yoksa istedigimiz gibi form veremeyiz


Not:Tavanin kenari oval olursa daha güzel form verilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo