7 Aralık 2010 Salı

saksuka

Ben busefer saksukayi hem degisik pisirdim hemde degisik sundum.

bildiginiz gibi saksukanin normalde tüm malzemeleri kizartilir.

ben kizartmadim hepsini tencerede kisik ateste su eklemeden bisirdim ve domates sosunu yogurt sosunu sonradan ileve ettim. cok daha hafif oldu:) ben yinede normal saksukanin tarifini size yaziyorum:)

MALZEMELER:

2 patlıcan
3 patates
3 havuç
1 kabak
3 biber
4 domates
4 diş sarımsak

1 kase yoğurt
sıvıyağ
tuz

Hazirlanisi:

  • Patlıcanı,patatesi,havucu,kabağ ıbiberi küp olarak kesin
  • .Tavada sıvıyağda ilk önce patatesleri,daha sonra patlıvan,havuç
    kabak ve biberi kızartın.
  • Sosu için tavaya sıvıyağı ve sarımsağı soteleyin.
  • Sotelendikten sonra kesilmiş domatesleri ilave edip soteleyin.
  • Serrvis tabağına kızarmış sebzeleri alın.
  • Üzerine domates sosu dökün.
  • Domates sosun üzerine yoğurt ilave edip servis edin..

2 yorum:

  1. canım arkadaşım sunumun şahane görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. selam canım ellerıne sağlık sak sukaya bayılıyorum bende sızın gıbı sotelıyerekpışırıyorum sağlık sorunu yuzunden afıyet olsun sunum muthış olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo