13 Aralık 2010 Pazartesi

Kayseri yöresi Kete

Cok sevdigim Arkadasim, komsum, bacim:) Güler bugün benim icin kendi yöresine ait kete yapti. Aslinda benim icin yapti sizlen paylasim diye, bende güzel güzel resimlerini cektim :)
ellerine saglik Gülercigim gercekten cok lezzetli oldular sicak sicak tadi hala damagimda:)

Hamuru icin malzemeler:

  • 1kg un
  • 250g margarin
  • 3 yumurta
  • 1 maya
  • tuz, 3-4 yemek kasigi seker
  • ilik sütle yogrulur


tahinli ic harci

  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 cay bardagi seker
  • 3-4 kasik tahin
  • aldigi kadar un

ic malzeme

istenilirse ceviz, seker

Yapilisi:

öncelikle hamur malzemelerini ekleyip yumusak bir hamur elde edin ve kabarmasi icin dinlenmeye birakin.

Tahinli harci icin

Diger taraftan bir tavaya siviyagi, tahini, sekeri ekleyip karistirtikdan sonra katilasana kadar un ekleyip karistirin. helva kivamina gelince sogumasi icin kenara alin.

  1. Hamurumuzu büyük bezelere bölelim
  2. Elimizle acalim ve icine erimis margarin sürelim
  3. Diger yandan istege göre cevizimizi biraz sekerle karistiralim
  4. acip yagladigimiz hamurumuzun üzerine serpelim
  5. Hamuru rulo yapalim
  6. 10cm uzunlugunda keselim
  7. Ortasina bastirip hazirladigimiz tahinli helvamizdan ekleyelim
  8. Kenarlardan toplayip kapatalim ve ters cevirelim
  9. üzerine yumurta sürelim ve susam ekelim
  10. 180 derecede pisirmeye verelim

Numaralara göre yazmaya calistim eger sorunuz olursa ben herzaman cevaplamaya hazirim saygilarimla

Tabiki ayni hamurdan daha pratik kete yapmakta mümkün

  • Kücük bezeler yapiyoruz
  • Arasina hazirladigmiz tahinli helvadan ekleyin
  • Kenarlarinda ice dogru kapatin
  • Ters cevirin, üzerine yumurta sarisi sürün , susan ekleyip firina verin

afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhaba!
    Kete çok lezzetli görünüyor.
    Arkadaşının ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık tam benlik mutlaka denemeliyim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo