16 Eylül 2010 Perşembe

Visneli pasta



Harika olmus Havvacim ellerine saglik

hamuru

100g seker
1 yumurta
125g tereyag
1 paket vanilya
200g un (gerekirse biraz daha eklenebilir)
1 tatli kasigi kabartmatozu

Sekeri, yagi ve yumurtayi cirpma kabimiza alip mikserlen biraz cirpalim.
Unu vanilyayi ve kabartmatozunuda ekleyip hamurumuzu elle yoguralim.
Kurabiye hamuru kivaminda olacak yani ele yapismayan ama yumusak olan bir hamur.
26 cm'lik kelepceli kalibimizin altina yagli kagit seriyoruz.
Hamurumuzu kalibimizin hem altina hemde kenarlarina dösüyoruz.

1 kavanoz visne konservesi
1 paket vanilyali puding tozu
50 g seker

Visnelerimizi süzüyoruz. Visne suyumuzu bir tencereye aliyoruz. Bir kavanozdan 1,5 su bardagi visne suyu cikiyor. Resimdeki gibi bir bardaklan ölctüm.
Visne suymuza puding tozumuzu ve sekerimizide ekleyip karistirarak kaynatiyoruz. Türkiyedekiler tadina bakarak seker eklesinler cünkü ordaki puding tozlari sekerli.
Kaynayinca icine süzdügümüz visneleride atip karistiriyoruz. (Süzülmüs visnelerimizde yaklasik 350g kadar yapiyor).
Bu karisimi hamurumuzun icine döküp düzlüyoruz

Önceden isitilmis firinda 180 derecede 25-35 dk arasi pisirilir.
Benim firinimda 25 dakikada pisiyor annemin firininda 35 dakikada. Onun icin dikkat edin.
Resimdeki kadar kizardimi yeterlidir.

Kekimiz piserken bizde üstünün sosunu hazirliyoruz

3 yumurtayi ayiriyoruz

Aklarini koyulasip krema haline gelene kadar aayri bir kapta cirpiyoruz
Sarilarini baska bir kaba alip icine
200g creme fraiche
50g seker
1 kasik un
ekleyip cirpiyoruz. Yumurtanin aklarinida bu karisima ekleyip dikkatlice karistiriyoruz.
Bu karisimida hemen pisirdigimiz kekimize döküp tekrar üzeri kizarana kadar pisiriyoruz

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo