19 Eylül 2010 Pazar

TOP KADAYIF



Yemeyin sadece yaninda yatin:)))
Malzemeler:
250 gr kadayıf
1/2 paket eritilmiş margarin (ben tereyagiyla yapiyorum herzaman)
1/2 su bardağı sıcak süt
ceviz

şerbet:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon

*Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım.
*Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım.
*Tepsiye ters çevirip 180 derece fırında kızarinca cevizleri koyalim devam pişirelim.
*Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım.
*Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
*Şerbeti için de su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Firinda kizarana kadar pisirmek asagi yukari ne kadar sürüyor?
    Cevizleri koyduktan sonra ne kadar daha pisirmek gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. firinina göre bilemicem benim firinda 30dakka sürüyor,
      kadayiflar hafif kizarmaya baslayinca cevizleri üzerlerine yerlestirin ve kadayif kizaranakadar pisirin,
      cevizleri ben önceden koydugum icin nerdeyse yandilar sizde ayni hatayi yapmayin

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo