19 Eylül 2010 Pazar

Bountykuchen / Kokostarpastasi‏



Malzemeler (Kek icin):

6 yumurta sarisi

180gr. seker

2 vanilyasekeri

250 ml. siviyag (1+1/4 su bardagi)

2 türk kahve fincani soda

300gr. un

1 paket kabartmatozu

4 yemek kasigi kakao

5 yumurta aki

Üzeri icin:

1/2 litre süt

150 gr. seker

5 yemek kasigi irmik

200 gr. hindistan cevizi

100 gr. tereyagi

ayrica: cikolata sosu

Hazirlanis:

Firini 175C getirin ve yumurta sarilarini sekerle mikserle cirpin. Ayri bir kaptada yumurta aklarini sertlesene kadar cirpin. Sirasiyla, siviyagi, sodayi ve vanilyasekerlerini yumurta sarilarina ekleyip biraz daha mikserle cirptiktan sonra kabartma tozunu, unu ve kakaoyu eleyerek yine yumurta sarisi karisimina ekleyip bir kasikla karistirdiktan sonra en son yumurta akinida bu karisima dahil edip yine kasikla karistirin. Firin tepsinizi yaglayip unladiktan sonra karisimi tepsiye alip 30 dakika pisirin.

Kekin pismesine az kala üst malzemeyi hazirlayin (sogumamasi gerekiyor).

Bir tencereye cikolata sosu haric bütün malzemeleri alip sürekli karistirarak kaynatin ve kaynadiktan sonra yine karistirarak 5 - 6 dakika pisirin.

Keki firindan cikartip ilk sicakligi ciktiktan sonra üst harcini kekin üzerine yayin ve tamamen sogduktan sonra cikolata sosunu üzerine sürün.

bu tarifi arkadasimiz http://kayserimutfagi.blogcu.com aldik

yiyenim havvadan yine güzel bir tarif

Cooooooook ama cok güzel bir pasta hem kolay hem cok lezzetli sadece püf noktalarina dikkat etmeniz gerekli.
Kayserimutfagininda belirtdigi gibi keki browni tadinda harika bir sey yani.
Denemenizi tavsiye ederim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo