Malzemeler (Kek icin):
6 yumurta sarisi
180gr. seker
2 vanilyasekeri
250 ml. siviyag (1+1/4 su bardagi)
2 türk kahve fincani soda
300gr. un
1 paket kabartmatozu
4 yemek kasigi kakao
5 yumurta aki
Üzeri icin:
1/2 litre süt
150 gr. seker
5 yemek kasigi irmik
200 gr. hindistan cevizi
100 gr. tereyagi
ayrica: cikolata sosu
Hazirlanis:
Firini 175C getirin ve yumurta sarilarini sekerle mikserle cirpin. Ayri bir kaptada yumurta aklarini sertlesene kadar cirpin. Sirasiyla, siviyagi, sodayi ve vanilyasekerlerini yumurta sarilarina ekleyip biraz daha mikserle cirptiktan sonra kabartma tozunu, unu ve kakaoyu eleyerek yine yumurta sarisi karisimina ekleyip bir kasikla karistirdiktan sonra en son yumurta akinida bu karisima dahil edip yine kasikla karistirin. Firin tepsinizi yaglayip unladiktan sonra karisimi tepsiye alip 30 dakika pisirin.
Kekin pismesine az kala üst malzemeyi hazirlayin (sogumamasi gerekiyor).
Bir tencereye cikolata sosu haric bütün malzemeleri alip sürekli karistirarak kaynatin ve kaynadiktan sonra yine karistirarak 5 - 6 dakika pisirin.
Keki firindan cikartip ilk sicakligi ciktiktan sonra üst harcini kekin üzerine yayin ve tamamen sogduktan sonra cikolata sosunu üzerine sürün.
bu tarifi arkadasimiz http://kayserimutfagi.blogcu.com aldik
yiyenim havvadan yine güzel bir tarif
Cooooooook ama cok güzel bir pasta hem kolay hem cok lezzetli sadece püf noktalarina dikkat etmeniz gerekli.
Kayserimutfagininda belirtdigi gibi keki browni tadinda harika bir sey yani.
Denemenizi tavsiye ederim
0 yorum: