11 Eylül 2010 Cumartesi

Tavuklu krep


Malzemeler:

1 tavuk gögsü (tek parcasi)

1 Kuru sogan ,

2 dis sarmisak,

5 büyük boy büyük mantar,

2 corba kasigi bezelye, (ben barbunya kullandim)

1 yemek kasigi un

Yeterince su, sivi yag , karabiber, tuz ,

Yesil sogan yapraklari veya maydonoz saplari krepi baglamak icin

Yapilisi:

Tavuk gögsünü kücük parcalar halinde dogruyoruz.Tavamizin icinde sivi yag koyup tavuklarida ilave ediyoruz biras pisince.özerine ince dogradigimiz sogan ve sarmisak ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Taze mantarlarida dograyip ilave ediyor ve kavuruyoruz.

Bezelyeleriye ileve ediyor sonrada unu ilave ediyoruz kavurma islemine devam ediyoruz bu arada yeterinde su , tuz, karabiber ilave ediyoruz.cok sulu olmucak ama soslu görümüne sahip olacak.

Krep harci :

500g soguk süt ,1 yumurta, tuz ve 2 yemek kasigi sivi yag bunlari karistirin ve unuda yavas yavas ekleyin kek hamurundan az daha sulu olmasi gerekiyor eyer cok yapmak isteniliyorsa istege göre malzeme cogaltilir. Krepler pistipce mutfak pecetesinde saklarsaniz kurumaz ve daha kolay kapanir.

Pisirdigimiz kreplere harcimizi paylastiriyoruz kreplere bohca sekli veriyoruz, yesil sogan veya maydanoz sapiyla bagliyoruz (bunlari önceden kaynas suda 2-3 dk. Bekletirseniz baglarken kopmaz)

Krepleri uclarindan bagliyoruz üzerine rendelenmis kasar peyniri serpip firina veriyoruz 170 derecede 5-10 dakka pisiriyoruz.



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo