11 Eylül 2010 Cumartesi

Simit



Buda deyiyisik bir simit tarifi ikiside birbirinden güzel

Malzemeler

1kg. un
1 maya
1p.kabartma tozu
1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
1 yemek kasigi margarin tam dolu olmayacak
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
sütle yogurulacak

Serbetine: 1 subardagi su , 2 yemek kasigi seker

Üzerine susam

Yapilisi:


malzemeleri derin bir kabin icinde kulak yumusakliginda yogurun hamuru mayalanmasi icin bekletin. Diyer yandan derin bir tabaga sekerle serbet hazirlayin , ve yaygin bir tabagada susam dökün.Hamura simit sekli verilip serbete batirilacak sonrada susama üst alt batirilacak ve tepside yarim saat kabarmasi bekletilecek.Önceden isitilmis firinda kizaranakadar pisirilecek.

Bu tarifi arkadasim Velime siteme koyabilmem icin özel benim istegim üzere yapti , cok lezzetli oluyor ben cok beyeniyorum .Cok tsk.ler velime

afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo