19 Eylül 2010 Pazar

Peynirli ıspanak köftesi



cok lezzetli ve saglikli bir köfte

malzemeleri:

Yarım kg ıspanak

4 dilim beyaz peynir

2 çorba kaşığı margarin

2 dilim bayat ekmek içi

1 kahve fincanı süt

2 çorba kaşığı galeta unu

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yumurta

Tuz, kırmızı tozbiber

Peynirli ıspanak köftesi hazırlanışı

Ispanakları ayıklayıp bol suyla yıkayın . Tencereye alıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice süzüp küçük küçük doğrayın. Ekmek içini sütte bekletip sıkın.

Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritip ıspanağı ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ekmek içi, galeta unu, kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyip yoğurun. Köfte harcını 8 eşit parçaya ayırın. Her birini avuç içinde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın ve ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız ıspanak köftelerini yağlanmış fırın kalıbına dizin.

Beyaz peynir dilimlerinden küçük parçalayin . Ispanak köftelerinin çukur kısımlarına birer parça peynir yerleştirin. 1 kaşık margarini küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tozbiber serpip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo