

cok lezzetli ve saglikli bir köfte
malzemeleri:
Yarım kg ıspanak
4 dilim beyaz peynir
2 çorba kaşığı margarin
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
Tuz, kırmızı tozbiber
Peynirli ıspanak köftesi hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp bol suyla yıkayın . Tencereye alıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice süzüp küçük küçük doğrayın. Ekmek içini sütte bekletip sıkın.
Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritip ıspanağı ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ekmek içi, galeta unu, kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyip yoğurun. Köfte harcını 8 eşit parçaya ayırın. Her birini avuç içinde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın ve ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız ıspanak köftelerini yağlanmış fırın kalıbına dizin.
Beyaz peynir dilimlerinden küçük parçalayin . Ispanak köftelerinin çukur kısımlarına birer parça peynir yerleştirin. 1 kaşık margarini küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tozbiber serpip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum: