19 Eylül 2010 Pazar

Peynirli pohca


bu güzel bocalari kermese Ankarali Sabahat yengemiz yapti cok güzelde olmusdular sizle paylasmak istedim üzerine peynir batirmis ve dere otu gezdirmis arika görünüyordular

Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 subardagi sivi yag
  • 1 yas maya
  • 3 yumutra ( 2 TANESININ SARISI AYRILSIN )
  • tuz
  • 1 yemek kasigi seker
  • aldigi kadar ilik süt

icine peynir, üzerine dere otu

yapilisi:

Kapimiza un, yag, maya, yumurta, tuz ,sekeri aliyor ve yavas yavas ilik süt ekleyerek yumusak bir habur elde ediyoruz. dinlendirmeden hemen yumurta büyüklügünde bezeler aliyoruz,

tepsimize yerlestiriyoruz ve ortasina beyaz peynir bastiriyoruz üzerine ayirdigimiz yumurta sarilarinida sürüyor en ünsünede dere otu hafif serpiyoruz. 1 saat kadar tepside kabarmalarini bekleyip 180 derecede önceden isitilmis firina veriyoruz. afiyet olsunn

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo