19 Eylül 2010 Pazar

kiymali-mantarli-kasarli-krepler‏


Krep harci :

  • 500g soguk süt
  • 1 yumurta
  • tuz ve 2 yemek kasigi sivi yag

  • bunlari karistirin ve unuda yavas yavas ekleyin kek hamurundan az daha sulu olmasi gerekiyor eyer cok yapmak isteniliyorsa istege göre malzeme cogaltilir. Krepler pistipce mutfak pecetesinde saklarsaniz kurumaz ve daha kolay kapanir.

krepler civik hamurlan yapilirsa ince olurlar ince olursada daha güzel olur :)


ici icinde kreplere yetecek kadar malzeme :)

  • sogan
  • biber
  • siviyag
  • kiyma
  • mantar (konservede olur)
  • domates (konservede olur)
  • karabiber, tuz, vegeta


Soganlarlan biberler siviyagda kavrulur, kiyma katilir kavurmaya devam edilir. Mantarlarida ekleyip biraz kavurduktan sonra domateslerlen baharatlar eklenir kenara alinir.

kreplerin icine ic malzememizden 2 yemek kasigi kadar koyup saralim. Ici biraz sulu sekilde koyun yani hepten süzmeyin suyunu yoksa krepleriniz kuru olur!
Kreplerin üzerine dilim kasar peyniride konur 200 derecede kasrlar eriyene kadar firinlanir.


Tarifimizi yine Havvacim hazirlamis resimlemis tsk.ler canim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo