12 Eylül 2010 Pazar

Kıbrıs Tatlısı


Enfes bir tatli mutlaka denemenizi tavsiye ederim yiyenler bayildi, zor ayilttim:)) saka bir yana cok basit ve deyisik bir tatli, bunu aldigim kisi borcamda yapmis ben pasta kalibinda yaptim benimkinin ortasi indi ama yinede güzeldi deyisik bir görünüs olustu:)
Malzemeler
şerbeti için;

2 büyük kahve fincanı su
2,5 büyük kahve fincanı şeker
hamuru için;
1 büyük kahve fincanı galeta unu
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
4 yumurta
kabartma tozu, vanilya
kreması için;
1 lt süt
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı nişasta
Hazırlanışı
şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.
Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür. Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo