19 Eylül 2010 Pazar

Kadife Yaspasta



slm arkadaslar bu pastanin basina gelmiyen kalmadi aslinda:)) ama ben yine inatla devam ettim ve bu sekile getirdim:) aslinda tekrar deneyip öyle yayinlicaktim ama nezaman yaparim birdaha bilemedigim icin simdilik bunu yayinliyorum .Tekrar denersen onuda yayinlarim:)

Simdi basina ne geldigini merak ediyorsunuz dimi baslim yazmaya:) bu tarif de 1 caynkasigi kirmizi gida boyasi vardi ve kek gercekten kirmizi oluyor harika bir görünüsü oluyordu. Ben nerdeyse bir kutu boya kattim ama kizarmadi:) benim kullandigim boya herhalde yanlisdi bilemicem . kek pisti sogumasi icin kenara aldim, ama yanlis yere almisim bizim kücüklük kenarini oldugu gibi koparip yemis:) mecbren 26 lik pastayi yaptik 20 lik:)) ya ne cok ugrastim ama inaninki deydi cok deyisik bir pasta oldu harikaydi icinde karamel varmis gibi bir tadi vardi kim yediyse karamel varmi diye sordu:) herneyse cok uzattim tarife gecim:)

Malzemeler :


Buttermilch yapabilmek için ;
1 + 1/2 su bardağı süt
1 + 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi


Kek için ;
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 + 1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
1 + 1/2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz, 1 p.kabartmatozu


krema için ;

600g Sivi krema (schlag sahne) ben icine bir paket soguk sütle yapilan vanilyapudink ekledim ve öyle cirptim , 2yemek kasigi toz sekerle beraber. hazirlayip buz dolabina bekletelim

Yapılışı :
Öncelikle buttermilch malzemesi türkiyede bulunmadığından bunun yerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım. Sütü oda sıcaklığından çok az daha ılık şekilde ısıtalım. Süt kesinlikle oda ısısına yakın olmalı ,aksi taktirde içine sirke koyduğumuzda kesilip çökelek haline gelir. İçine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.
.
Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım. Sıvı yağı ,buttermilch yoksa hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım. Kek hamurumuz hazır...
.
Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
.
Kek iyice soğuduktan sonra ,keki 3 kat şeklinde keselim. Katların aralarını kekin iç kısmından eşit bir biçimde bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım. Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.
.
Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

not. sirkeden korkmayin kesinlikle cok güzel oluyor

3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. iyi ki de boya renk vermemiş. böylesi daha çekici geldi bana.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Zeyneb!
    Bu pastayi yapmak istiyorum fakat iki sorum olacak.
    1.Hazir Buttermilch ile yaptigimizda miktari ne Kadar olacak?
    2.Kremaya koydugun puddingi tam anliyamadim.Tam olarak hangisi?
    Cevap icin simdiden tessekkür ederim.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eminecigim buayi pastayi cok oldu yapmiyorum 1 1/2 subardagi buttermich kullandim ve kremasi icin pisirilmeden yapilan buding kremasina karistirdim degisik bir tadi oldu ama sen istersen sadece kremaylada yapabilirsin

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo