19 Eylül 2010 Pazar

Findikli Bogaca


kermesde herkesin beyenerek yedigi bu güzel bogcanin tarifini yazmasak olmazdi :))

bu güzel tarifi Dilek abladan aldim inaninki yiyen kesinlikle bir taneyle kalmiyor:)))

malzemeler:

3yumurta( 2yumurta sasirini üzeri icin ayir), 1 su bardagi süt, 1 su bardagi su, 1 su bardagi sivi yag, 2 maya, 1 yemek kasigi tuz, 5 yemek kasigi seker,aldigi kadar un yumusak bir hamur yugurun ve dinlendirin.

ic malzemesi: 500g cekilmis findik icin, 2 kasik tere yagi, kerema falini alinciya kadar süt, tamak tadina göre seker

ic malzemeyide önce yagimizi eritelim ve sonrada diyer malzemeleri karistiralim, hazirlamis oldugumuz hamurumuzu merdaneyle acalim ve 8ze bölelim iclerine malzememizi ekleyip üzerine ayirdigimiz yumurta sarilarindan sürelim tepside kabartalim ve sicak firinda kizaranakadar pisirelim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo