19 Eylül 2010 Pazar

Cilekli Yaspasta (2)


kermesin 1 . günü yaptigim cilekli pasta yaz günleri icin mükemmel bir serinletici pasta

yapmanizi öneririm.

Malzemeler.

kek

1. 2 yumurta sarisi, 2-3 yemek kasigi ilik su, 100g seker, 1 P. vanilyasekeri hepsini iyicene cirpin

2. 75g un, 50g nisasta unu, 1p.kabartma tozu karistirin

3. 2yumurta beyazi , 1 yemek kasigi seker kar beyaz olanakadar karistirin

4. yumurta beyazi ve sarisini havali bir sekilde karistirin ve un karisiminida yine havali sekilde icine yavas yavas karistirin.

önceden isitilmis firinda 189 derecede 20 dk. pisirin

üzerine

1. 400g sivi krema (schlagsahne) 3 paket kema katilastiriciyla (sahnesteif) cirpin 200g schmand ekleyin devam cirpin (schmand türkcesini bilmiyorum)

2. tarifte 1 paket ama 1 paket bence cok geliyor yarisini eklicem birdaha yaparsam Quentsch erdberen, (cilek ling tozu) hazirladiginiz kremaya karistirin.

3. kekkalibinin kelepcesini gecirin kekin üzerine önce krama sonra dogranmis cilekleri üzerinede suyuyla hazirladigimiz jöle (tortenguß) sürün ve bence bir gün bekletin yaspastalar herzaman 1 gün bekleyince daha güzel oluyor

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo