

Misaflierim gelcekti bende deyisik bir seyler yapmak icin yine aldim elime bilgisayari , basladim aramaya ama fazla uzaklarda aramama gerek kalmadan Blogcu arkadasimda http://mintininmutfagi.blogcu.com/ bu tarifi buldum ve iyikide denemisim hic pisman olmadim:) inaninki harika bisey ortaya cikti tadina doyamadik, kim yediyse tarif istedi:) arkadasimin malzeme listesini oldugu gibi bende kopi yaptim sizlere sadece ben icine kimyon vede köri koydum deyisiklik olarak .Gercek tatini buldummu bilmiyorum ama benimde cok hosuma gitti burdan arkadasima cok cok tsk.ler
MALZEMELER
400 GRAM KIYMA
2 SU BARDAĞI İNCE KÖFTELİK BULGUR
2 ADET SOĞAN
1/2 DEMET MAYDONOZ
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ
PULBİBER,KARABİBER
YAPILIŞI
KIYMA İLE KÖFTELİK BULGUR GENİŞ BİR KABA ALINIR.
SOĞANLAR İNCE İNCE DOĞRANIR ÜZERİNE VE YOĞRULMAYA BAŞLANIR.ÇİĞKÖFTE YOĞURUR GİBİ YOĞRULUR.
BİR SÜRE YOĞURDUKTAN SONRA SALÇA,İNCE KIYIM MAYDONOZ,TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR.ÇOK AZ SU SERPİLİRSE YOĞURMA İŞLEMİ DAHA KOLAY BİR HAL ALIR.
YOĞURULAN KÖFTE HAMURUNA YUVARLAK YASSI VE İNCE BİR ŞEKİL VERILIR. TEFLON TAVADA AZ SIVIYAĞDA KIZARTILIR
güzel görünüyor eline sağlık canım...
YanıtlaSilBesmeç ismini ilk defa duydum. Tarif deftarime ekledim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
merhabalar bu besmeç kaman da (kırşehir) yapılır o ranın yöresel yiyeceğidir daha önce bende sitemde yayınlamıştım. gerçekten çok lezzetlidir.
YanıtlaSil