12 Eylül 2010 Pazar

Ahududulu Yaspasta



Evet cirak ustayi gecer diye buna derim ben Havvacim ellerine saglik beni yanliz birakmadigin icin cok tsk.ler

malzemeler:

5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.

800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Qurk (40% yagli) (labne)
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Önce Schlagsahne, vanilya ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Quark katilir biraz daha cirpilir.

Dosenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. uzerine kremadan surulur, biraz buzluktan cikmis ahududu serpilir. Benim gibi buzluktan gec cikartip ayirmak icin
tezgahin kenarina vurursaniz sizinde resimdeki gibi parcalanmis ahududulariniz olur :)
4. 2.kek (pandispanya)
5. yine krema sürülür, yine ahududu serpilir
7. 3.kek (pandispanya)
8. geri kalan kremaya iki kutu ahududulu yogurt katilir. Degisik markada kullanabilirsiniz. Tekrar mikserlen cirpin kremayi ama
nekadar cirpsanizda normal kremadan biraz daha sivi oluyor
9. bu krema pastanin üstüne ve kenarlarina sürülür. Kenarlari düzlenir.
9. 1 kutu sivikrema, 1 paket krema sertlestirici, 1 paket vanilya bereber cirpilir Pastanin kenarlarina resimdeki gibi SIKIlir.
10. Ortasina geri kalan ahududular parcalanarak serpilir, üzerinede biraz cikolata rendesi serpilir.
11. Kenarlarida eritilmis cikolatayla süslenir

Bunuda bir gece önceden yapmanizi tavsiye ederim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo