20 Temmuz 2010 Salı

Yelpaze Tatlisi



Bu tarifi arkadasim Kübradan aldim cok güzel oldu ilk yaptim.Tsk.ler Kübra
Malzeme:
1 paket hazir baklava yufkasi
Sos icin
4 yumurta
yarim su bardagi sivi yag
yarim su bardagi seker
1 limon kabugu rendesi
3 yemek kasigi irmik
1 yemek kasigi limon yada limon aromasi
1 p.kabartma tozu
1 p.vanillasekeri



tepsi yaglandiktan sonra baklavalik yufkayi yelpeze seklinde katliyacagiz tek tek sonra tepsiye dosenecek ( ben sosu dökmeden önce 1 kase cekilmis ceviz ici serptim üzerlerine )hazirladigimiz sosu üzerine dökecegiz.

Not : ceviz icini ve sosunu üzeride dökerkene yufkalara dikkat edinki aralarinada dagilsin harika oluyor

serbeti soguk tatli sicak olacak


serbet:

4 su bardagi su
3 su bardagi seker
1 tatli kasigi limon

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo