15 Temmuz 2010 Perşembe

Tuzlu Kurabiye


Malzemeler:

200g tereyag
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
2 yumurta sarisi
2 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi kabartmatozu
aldigi kadar un

arasi icin
beyazpeynir

bir avuc ceviz
biraz kuru sogan

Üzeriei sürmek icin
1 yumurta sarisi

Yapilisi:
Bütün malzeme karistirilir, yumusak ele yapismayan bir hamur yogrulur. Hamurun yarisi ayrilir bir kenara alinir. Yarim hamur tekrar bölünür. yemek tabagi büyüklügünde acilir 6 veya 8 e bölünür ücgengen parcalar elde edilir. Parcalarin genis tarafina beyaz peynir konur sarilir (sigara böregi gibi). Diger parcayada ayni islem yapilir. Kenara ayrilan hamura biraz kavrulmus sogan ve bir avuc ceviz eklenir tekrar yogrulur. Parcalar kopartilarak yuvarlatilir üzerlerinede yumurta sarisi sürülür birazda susam ekilir. 180 derecede önceden isitilmis firinda pisirilir.

Almanyada olanlar resimdeki kuru sogandan alip kullanabilirler. Türkiyede kavrulmus kurutulmus sogan satiliyormu bilmiyorum. Yoksa biraz tereyaginda 2-3 sogan karamelize edilir hamura katilir.


Bu sekilde ayni hamurdan iki cesit kurabiyeniz oluyor ikiside muhtesem oluyor. Söylemesi benden denemesi sizden.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo