26 Temmuz 2010 Pazartesi

Kara Orman Pastasi (schwarzwälder-Kirsch-Torte)


Cok güzel görünüyor Havvacim ellerine saglik

Malzemeler


keki (Pandispanya)
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Yapilisi:
Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. önceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.

1 kavanoz visne konservesi süzülür birazi üzerini süslemek icin ayrilir.

800 ml Schlagsahne (sivi krema)
250 g Quark (40% yagli) (labne)
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Yapilisi:

önce Schlagsahne, vanilya ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Quark (labne)katilir biraz daha cirpilir.

Düzenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin üstüne süzülen visneler dizilir
3. Visnelerin üzerine kremadan sürülür
4. 2.kek (pandispanya)
5. bu sefer sadece krema
6. biraz cikolata rendesi serpilir
7. 3.kek (pandispanya)
8. geri kalan krema pastanin üzerine ve kenarlarina sürülür. Kenarlari düzlenir.

Süslemesi icin tekrar 200 ml Schlagsane, 1 paket Sahnefest ve bir paket vanilya cirpilir. SIKMA torbasiyla pastanin üzerine sIKIlarak süslenir. Geri kalan visnelerlen ve cikolata rendesiylen resimdeki gibi süslenir.

3 yorum:

  1. Pasta cok güzel görünüyor, elleriize saglik.Almanyada hangi marka Sahnefest yani krema sertlestirici helal, yazarsaniz sevinirim.sevgiler firdevs

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo