26 Temmuz 2010 Pazartesi

Portakal Cicegi




Bu tatliyi bugün ilk defa yaptim ve cok lezzetli oldugu söyleye bilirim
Malzemeler:
2 su bardagi sivi yag
1 su bardagi portokal suyu
1 p. kabartma torzu
Alabildigince un
icine:
1 portokal rendesi
1 tatli kasigi tarcin
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz
Üzerine:
1 yumurta sarisi ( akini ben hamura koydum)
Serbeti icin:
4 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/4 limon dilimi
1 portokal kabuklari
Yapilisi:
Sivi yagi ,portikal suyunu ,kabartma tozunu bir kaba alip karistiralim. Icine azar azar unu ilave ederek ,kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edelim.hamur dinlenir kenede ic malzemeleri hazirlayalim.Hamuru yarim barmak kalinliginda acalim ,Bir bardak yardimi ile yuvarlak keselim ,Kestigimiz yuvarlaklari esit araliklarla 4 de bölelim . 4 de böldügümüz bu yuvarlaklara ceviz icinden bir miktar koyalim .kesikler sonucu olusan kanatlardan ikisini cevizli harcin üzerinden toparlayalim ,diger ikisinide kanatlarin üzerinden birlestirelim .üzerine yumurta sarisi sürelim yaglanmis tepsiye dizelim önceden isitilmis firinda 200derecede alti üstü kizaranakadar pisirin.bu aradada serbeti hazirlayin sekerle su kaynayinca limon ve portokal kabuklarida atip beraber kaynatin serbet hazir oluncada kabuklari alin. sogumaya birakin. Firindan cikardigimiz tatlilari biraz dinlendirdikten sonra serbetle bulusturalim.soguyuncada afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo