2 Haziran 2014 Pazartesi

Multivitamin yaspasta‏si


tabani icin

125 g tereyag
125 g seker
1 yumurta
250 g un
1 tatli kasigi kabartmatozu
1 paket vanilya

Bütün malzemeler karistirilarak hamur yogrulur. Ele yapismayan yumusak bir hamur olacak. Un miktari az gelirse biraz daha ekleyin. 26 cm'lik kelepceli kalibin altina ve kenarlarina hamuru döseyin.


5 tane orta boy elma

Elmalari yikayip soyun, ince ince hamurun üstüne dograyin.


1 l Multivitamin suyu (karisik meyva suyu, trobikal meyva suyu tercih edin, marakujanin kokusu bu pastaya cok yakisiyor cünkü)
3 paket vanilyali puding tozu
6 yemek kasigi seker ( puding tozunuz sekerli ise sekeri daha az kullanin)

Meyvasuyu, puding tozlari ve seker bir tencereye alinir, karistirilarak kaynatilir, sicak sicak elmalarin üstüne dökülür.


Önceden isitilmis firinda 180 derecede pastamiz yaklasik bir saat pisirilir.
Pastamiz soguduktan sonra kaliptan cikartmadan buzdolabina kaldirilir. Buzdolabinda bir gece bekletilir.

Ertesi gün

2 kutu sivi krema (Schlagsahne)
2 paket krema sertlestirici (sahnefest)
3 paket vanilya

Bütün malzemeyi cirpma kabimiza aliyoruz koyulasana kadar cirpip pastamizin üstüne sürüyoruz


3-4 yemek kasigi yaprak badem teflon tavada, yagsiz kavrulur, sogutulur pastanin üstüne serpilir.
pastamizi tekrar 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz. Ondan sonra yemeye doyamiyoruz.

Bu pasta aslinda almanyada cok bilinen bir pastadir ama genelde herkes elma suyunlan yapar. Ben bu sekilde yapilmisini daha cok begendim, cok güzel, coook lezzetli oluyor.

2 yorum:

  1. Bende elma suyu ile yapiyorum ama bidaha yaptigimda sizin tarifinizi deniyecegim marakuja sevdigim icin ilk denenecekler arasina girdi. Stuttgart dan sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi mutlaka denemek istiyorum!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo