15 Ocak 2013 Salı

Yumurtasiz ve sütsüz Kurabiyelerimiz


YUMURTASIZ VE SÜTSÜZ CICI KURABIYELERIMIZ GELDI.
Bu güzel kurabiyelerimiz icin arkdasim sedanin mutfagina  cok tsk.ediyorum  sayfasinda videolu anlatmis kurabiyeli izleyin ve baska tarifler icinde mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.
 
Malzemeler
  • 250 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1/2 Su bardagi Pudra sekeri
  • Aldigi kadar un (kulak memesi yumusakliginda)
  • Seker hamuru
  • 1/2 cay bardagi su (yapistirmak icin)
  • 1 Tatli kasigi bal (yapistirmak icin)
Yapilisi:
  • Ilk olarak oda sicakligindaki yumusak margarini bir kaba koyun, üzerine sekeri ekleyip elinizle iyice karistirin, ardindan kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar unu yavas yavas ekleyip yogurun.
  • Hazir olan hamurunuzu ikiye bölüp beze yapin ve yaklasik 20 dk. buzdolabinda sogumaya birakin.
  • Sogumus olan bezeleri tezgahta merdane yardimiyla acin. ( Hamur merdaneye yapisip dagilabilir o yüzden cok yavas ve dikatli bir sekilde acin) Actiginiz hamuru kalp seklindeki kurabiye kalibiyla kesin ve arzu ederseniz kenarina bir kapak yardimiyla delikler yapin, kestiginiz hamuru spatula yardimiyla alip yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin.
  • Kalp kurabiyelerinizi 180° li firinda 15 dk. kadar pisirin.
  • Kurabiyeler piserken seker hamurunuzu elinizle biraz yumusatip tezgahta merdaneyle acin ve onuda kalpli kurabiye kalibiyla kesin.
  • Kücük bir kasenin icinde bali suyla iyice karistirin, kurabiyeler soguyunca bir firca yardimiyla balli su karisimindan kurabiyelerin üzerine sürün ve ayni sekilde kestiginiz seker hamurunu dikkatlice üzerine yapistirin.
  • Seker hamurunun üzerini istediginiz sekilde süsleyebilirsiniz, baska renk seker hamurundan kücük kalp, cicek vs kesip yapistirabilirsiniz.

2 yorum:

  1. harika olmuşlar bayıldım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım benim ellerine sağlık çok hoş oluş kurabiye hazır kekte yapmışsın bendende peltesi olsun.
    arada riyazata girince et ürünlerü süt ürünleri yasak.Bende her zaman düşünürüm acaba hep yasak olanlar nasıl bir hayat sürer.
    riyazat ne diyeceksin şimdi detoks oldu aslında atalarımız din alimleri bunu yapıyormuş.bana tarif sormuşsun bu bi eksimiz sütsüz yumurtasız tarifler yapmalıyız aklıma bende bir tarif var ama tart tabaklarında sunum yapılıyor onun yerine yufka tabakları yapıp pelteyi içine konsa çocuklara göre süslense çok hoş olur yada tabaklara konup süslense:)
    bir bak istersen ismi güneş yüzlüm.
    tart ve turtalar tarifinde
    http://bir-kase-lezzet.blogspot.com/2011/12/gunes-yuzlum.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo