27 Ocak 2013 Pazar

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde son tarifimiz Türk Kahveli Kurabiye

Etkinligimizin son tarifinide ekliyorum umarim ihtiyaci olan arkadaslarimiza azda olsa yardimci olabilmisizdir, ben yine tarif buldukca eklemeyi düsünüyorum ama nasip bakalim neler buluruz.
 Etkinlige katilan tüm arkadaslarima cok cok tsk.ediyorum. Ilk tarifleri eklerken süt ve sadece yumurtaya dikkat ettigim icin bazi tariflerde yogurt var, Sonra beni birileri uyarinca bende anladimki süt dokunuyorsa alerjisi olana yogurtda dokunur bundan dolayi 3 arkadasimin tarifini ekleyemedim ama ben onlarin bloglarini sizlerle paylasmak istiyorum.
1.Hatice Mutfakda 
2.Reyhan Kokulu Mutfagim 
3.Muhteremle Afiyetle

Tabiki bu  mis kokulu güzel kurabiyeleri yolluyan arkadasimizida cok cok tsk.ediyorum ve bloguna mutlaka ugruyoruz.Nursevince Lezzetler


 

  Merhabalar ve hepimize  güzel günler, haftalar , hafta sonları dilerim. Herşey gönlünüzce olsun. Bugün çok kolay ve az zamanda hazırlanan bir tarif var. Uzun zaman oluyor Yasin Sözen Şefin Facebook Sayfasında görmüştüm. 10 dk. pişirilir diyordu. O an dedim bu kurabiye tam bana göre. Kavanoz kurabiyesi.  Yap Kaldır Cam kavanoza , Kahvenin , çayın yanında ikram et. Birde benim gibi kurabiye canavarı isen. Az şekerli , diyet kurabiye gibi. Şeker hastaları dahi yapsın bence.

Türk Kahveli Kurabiye Nasıl yapılır


Malzemeler:
250gr Oda sıcaklığında yumuşamış margarin
3-4 Türk kahve fincanı pudra şekeri ( 3 fincan çok az tatlı oluyor)
1 Türk kahve Fincanı Türk Kahvesi
4 su bardağı silme un(klasik su bardağı)Yavaş yavaş ilave ediniz.

Yumuşak margarine Pudra şekerini elimizle yedirelim. Kahveyi ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlıyalım. Yoğuruldukça ele yapışmayacak .Orta yumuşaklıkda bir hamur olacak.( Kabartma tozu kullanılmıyor)
Tezgahımıza çok az ,var yok arası un yada nişasta sepeleyelim. Merdana yardımı ile yarım cm kalınlığında açalım. 
Kurabiye kalıpları ile yada hamuru rulo yapıp verev verev keserek tepsiye dizelim. 
Fırını 170 derecede ısıtalım. 10-15 dk. pişirelim. Fırından alalım soğudukdan sonra pudra şekeri sepeleyelim. 



Türk Kahvesi ikramlarınızda Kahvenin yanına da çok yakışıyor. Cam kovonozda Tazeliğini koruduğundan bir hafta öncede yapılabilir. Her zaman bulunması gereken çok  kısa zamanda yapılan bir kurabiye. Hafif oluşundan kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.



Not: Arzunuza göre bir yanını eritilmiş bitter çikulataya siyah/ beyaz batırabilirsiniz. Çukulataların üzerine fıstık sepeleyebilirsiniz.

8 yorum:

  1. Cok tesekkur ederim arkadasim :) bu aralar cok yogundum yumurtasiz ve sutsuz tarif arastiramadim :( guzel katilimlar olmus , tebrik ediyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda çok mahcubum ne olur kusura bakma, etkinliği yumurtasızlar ve sütsüzler olarak iki ayrı kategori olarak anladım heralde onun için yumurtasız bir tarifle katıldım, sen durumu belirtince yeni bir tarif hazırlarım zannediyordum ama vakit müsait olmadı.
    Yine de bize yer verdiğin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asil ben siz karsi mahcubum ilk tariflere bakmadan ekledim sizinkilere dikkat edince hatami anladim.Yinede bu sekildede olsa cok tsk.ediyorum.

      Sil
  3. Canım teşekkür ederim .Sayfana çok yakışmış. Umarım yerini bulur ihtiyacı olanlar dener. ama tarifde ilk parağrafdaki yarışma kırmızı yazı varya Zeynepciğim o yazıyı kaldırdım ben yarışma bittiya. Sende kaldırısan sevinirim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. OĞLUMUNDA İNEK SÜTÜ VE YUMURTANIN BEYAZINA KARŞI ALERJİSİ OLDUĞUNDAN DOLAYI BİLİYORUM Kİ, KATI MARGARİNDE SAKINCALI YEDİREMİYORUM..BİLGİNİZ OLSUN İSTEDİM..İNANILMAZ FAYDALI BİR ETKİNLİK..TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  6. Katı yağ yerine sıvı yağ olmaz mı katı yağ da sütten yapılıyor ve inek sütü allerjisi olan çocuklara dokunuyor

    YanıtlaSil
  7. Verilen tariflerde katı yağ süt ve süt ürünleri olmaması gerekiyor tabi yumurta akı da genelde dokunuyor bilginiz olsun istedim teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo