1 Eylül 2012 Cumartesi

Patlican sarmasi


Güzel bir kahvalti yaptik arkadaslarla cok sag olsunlar gelmeleriyle beni cok mutlu ettiler. Bu patlicanlarda masamizda cok hos oldular görünümleride tatlarida.
Malzemeler:
Istege göre cogaltip azaltilabilinir.
3 patlican
5 kirmizi biber
2 caybardagi süzme yogurt, yarim beyaz peynir
sarmisak
tuz, galeta unu
cirpilmis 1 yumurta, kizartmak icin sivi yag, taze sogan veyada maydanoz dallari baglamak icin.
Yapilis:
patlicanlari alaca soyalim 20 dakka tuzlu suda acisini cikaram.
Sonra patlicanlari dilim seklinde dograyalim ve tuzlayalim önce yumurtaya sonrada galeteununa batiralim ve kizgin yagimizda kizartip mutfak kagidinin üzerine alalim.
kirmizi biberlerimizi yikayip firinda közleyeli. kabuklarini soyalim ve ince dograyalim.
yogurt peynir sarmisa ve közlenmis biberimizi karistirip patlicanlarimiza saralim, kaynamis suda beklettigimiz sogan veya maydanoz dallariyla sarip bagliyalim.
afiyet olsun :)




0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo