14 Ağustos 2012 Salı

Schmandli tatli ( Kolay tatli )

Öncelikle tüm Müslüman kardeslerimin Kadir geceleri mübarek olsun diyorum ins, bu geceyi layigiyla geciririz.

Iftardan sonra herzaman bir tatli iyi gidiyor ama bazende kolay ve güzel bir tatli yapmak istiyoruz, iste o kolay ve lezzetli tatlilardan biri,, onca hazirlik ve yemek yaptikdan sonra yorulmussaniz hemencik oturdugunuz yerde bu tatliyi yapin firina verin.

malzemeler:
  • 200g schmand ( türkiyede olan arkadaslar sanirsam labne peyniri kullaniyorlar )
  • 2 yumurtanin sarisi
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilyasekeri
  • aldigi kadar un ( kurabiye hamuru kivaminda olacak)
  • üzerine 200g sivi yag
yapilisi : Bu sefer serbeti önceden hazirlayip sogutmuyoruz dedimya bu tatli bir baska kolay diye :). Tüm malzemeleri karistirin ve ceviz büyüklügünde yuvarlayip tepsiye dizin, 200g siviyagi üzerlererinde gezindirin önceden isitilmis firinda üzerleri kizaranakadar pisirin.
Serbeti icin:
  • 2 bardak kaynamis su
  • 2 bardak seker
serbeti kaynatmiyoruz kaynamis suyla sekeri karistirip eritiyoruz ve firindan cikan tatlilarimizin üzerine döküp üzerini bir baska tepsiyle kapatiyoruz serbeti iyicene cekmesi icin.

(sivi yagi yazmaya unutmustum malzemelerde iftardan sonrada net gitti anca simdi yazabildim umarim kimse yagsiz tarifi almamistir.


16 yorum:

  1. merhaba canım hayırlı kandilleirniz olsun kadir gecen mubarek olsun,,,güzel tatlın şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/08/schmandli-tatli-kolay-tatli.html çok teşekkürler gene beklerim,selamlar :)

    YanıtlaSil
  2. kolay olduğu kadarda hafif sanırım yağ yok içinde demeye değer ellerine sağlık kadir gecen mübarek olsun hoşcakal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. füsün arkadasim sorma unutmusum yagi eklemeye sonrada aklima gelince net gitti ins. kimse tarifi yagsiz almaz diye nerdeyse dua edyordum.

      Sil
  3. Amin...Kadir Gecemiz mübarek olsun sevgili paşam .... Rabbim bu gecenin rahmetini hepimize esenlik eylesin dilerim .....Bu arada eline sağlık yine döktürmüşsün:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH RAZI OLSUN NALIYA ABLACIM SENINDE KANDILIN MÜBAREK OLSUN

      Sil
  4. Kandilin mübarek olsun canım.

    YanıtlaSil

  5. Merhaba,
    Maalesef bu tarifi yağsız deneyenlerdenim:) Ama ilk kez böyle bir tatlı yaptığım için yağın eksikliğini pek hissetmedim. Bir dahakine yağlı denerim. Bu arada küçük boy labne bulamadığımdan taze krame peyniri ile denedim. Açıkcası ev halkının hoşuna gitti.Sanki limon veya portakal aroması bambaşka bir boyuta taşıyacakmış gibi geliyor.
    Tarif için teşekkürler. Bence denenmesi gereken bir tatlı.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. H.g niz Seyfure hanim öncelikle tarifteki eksiklikten dolayi özür dilerim ama yinede tatlinizin güzel olmasina cok sevindim.
      Zaten rizk almaktan korkmayan birine benziyorsunuz labne peyniri yerine krema eklemenizden anlasiliyor:)
      sevgilerimle Zeynep

      Sil
  6. ben bunu simdi deneyeyim insaAllah yapinca tekrar yazarim

    YanıtlaSil
  7. ben tatliyi yaptim benim beceriksizliyim yüzünden sanirsam tatlinin tadi cok güzel acikcasi yorum yapcam diye sicakken yedim:) yanliz ben yaparken hamur devamli icindeki yagi kustu özellikle tarifi yaparken bir kac kez baktim icindeki malzemelere schmandin kabiyla yagi ölctüm koydum ama anlamadim piserkende yaglar disina tastiki unu fazla bile koydum sanirsam yaparken bir terslik yasadim ama bi dahaya belki olmaz hata ne yaptim acaba :)yada un azmi olcakti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gönül hanim yag hamura deyil üzerine geliyor, yane hamuru yapip tepsiye dizince

      Sil
  8. bir keresinde 17 ,18 yaslarindayken elmali kurabiyeyi cok yapardim her zaman ayni malzeme yani o zamanda ayni sey olmustu kurabiyeler yagi disina cikartmisti o gün aklima geldi yillar sonra buda bisey:))

    YanıtlaSil
  9. :)) iyi güldüm tekrar denicem bunu ben tadi genede güzel oldu ama böle denemesin kimse cicek actilar resmen bide ici hamur gibi oluo pismiyo yani ...artik pazartesiye kaldi bir daha deneyince yazarim insaAllah bu sefer düzgün okuyayim emeginize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende önce korktum benmi yanlis yazdim diye sonrada üzüldüm yanlis anlasilmis diye, ama bende cok yaparim tarifi tam okumaz sonrada terslik olunca okurum :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo