Sayfayi ziyaret icin tiklayin Kizhatce
MALZEME:
6.su bar.süt
5 yem.kaş irmik
5 yem.kaş.toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
------------------
ŞERBET:
1,5 su.bar.toz şeker
2 su.bar su
1 paket şanti
---------------
PORTAKAL SOSU:
3 su.bar portakal suyu
3 tat.kaş. nişasta
1 çay bar.toz şeker(az gelirse eklenir)
YAPILIŞI:
Önce krema malzemesi (toz şanti hariç) karıştırılıp pişirilir,vanilya eklenir,soğuyunca toz şanti koyularak çırpılır...
1 su.bar. şeker tencereye koyulup eritilerek karamelize edilir,şeker eriyince 2 bar. su koyulup kaynatılır,kaynayınca yar.su.bar. şeker eklenir bir taşım kaynatılır...Şerbet kaynar kaynar servis kabına dizilen etimeklerin üzerine dökülür...Etimekler soğuyunca üzerine krema yayılır,portakal soyulup dilimlenir kremanın üzerine yerleştirilir...Portakal suyu,şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir,kremanın üzerine dökülür...Buzdolabında biraz bekletilen tatlı dilimlenerek servis yapılır......
0 yorum: