16 Nisan 2012 Pazartesi

Poğaça

hmmm kurabiyelerden sonra güzel pogacalarimizda geldi, simdi 5 cayinida hazir edip yaninda bunlar nede güzel gider:)
Ellerine saglik arkadasim cok tsk.ler Blogu ziyaret icin tiklayin kitchenturk




Kabartma tozu ile de böyle pofidik yumuşacık poğaçalar yapılabiliyormuş.Ben yeni deneyimledim, bugüne kadar hep yaş maya ile yapmıştım.Mayanın poğaçaya yumuşaklık verdiğini düşünürdüm değilmiş :) Yapımı çok basit, 10-15 dakikada hazır! Hamurun mayalanmasını bekleme derdi yok, kabaracak mı kabarmayacak mı endişesi yok.Çok memnun kaldığım tarifleri paylaşıyorum biliyorsunuz, bunu da mutlaka kaydedin derim.Ilık tüketmenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 2 Adet Yumurta(birinin sarısı üzeri için)
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Şeker
  • Aldığı Kadar Elenmiş Un

  • İçi için:
  • Beyaz Peynir

Yapılışı:

  • Yumurta,yoğurt ve sıvıyağ çatalla iyice çırpılır. Şeker ve tuzu ekleyerek biraz daha çırpın.
  • İçine elenmiş un, kabartma tozu katılıp yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.iç malzemesini koyup kapatın.
  • Yumurta sarısı ve çörek otu, susam karışımı serperek 180 derecede üstü kızarana dek pişirin.


Not: Bu tarifi 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşasofram' a gönderiyorum.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo