18 Nisan 2012 Çarşamba

GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA

Hmmm cok güzel pogaca görünüsü kadar tadida güzel olduguna ben eminim:) arkadasimiza cok tsk.ediyorum tarif icin.
Blogu ziyaret icin tiklayin benimdenizim



Merhaba, yine hazırcılık yapıyorum gün arkadaşım Hatice'nin yaptığı poğaçayı sizlerle paylaşacağım. Oktay ustanın tarifini denedim dedi bende aynen aktarıyorum. Ellerine sağlık arkadaşım çok nefis olmuştu....


GALETA UNLU POĞAÇA
Malzemeler:
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

300 Gr. kıyma
3 Soğan
1 Tutam maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
İsterseniz patatesli harç yapabilirsiniz

Bulamak için galeta unu
Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İç harcı için soğanlar ince ince kıyılarak kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilerek soğanla birlikte kavrulur.daha sonra ince kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber eklenir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafif açılır. Kıymalı içten hamurun ortasına koyup kapatılır. Galeta ununa bulanır.Tepsiye dizilip, 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
"74.P.D.Ç.S." Etkinliğine ev sahipliği yapan Paşasofram'a "Çay Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan Ebru'ya gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşlar....

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo