3 Ağustos 2011 Çarşamba

Evde yapma Döner

Selam...........

Minareden düşenin parçası bulunurda, Gönülden düşenin parçası bulunmaz. (Hz. Mevlana)

Cok güzel bir söz söylemis Hz. Mevlana umarim bunu kimse yasamaz vede yasatmaz.

Sizlere nefissssssssssssss döner tarifiyle geldim arkadaslar gercek dönerdende lezzetli olduguna iddaya girebilirim :) en azindan daha saglikli. Bu tarifi alip yapmam aslinda cok raslanti vede cok cesaret etmem gereken bir tarifti cünkü evde yapma döner ne yemis nede görmüstüm ve malzemelerde 5kg kadar kiymadan anlatiliyorduki gercekten cesaret edilmesi gerekiyordu.:)

Arkadasim Velimeye gitmistim ve ramazan icin ne hazirlik yaptigini sormustum bana döner yaptigini ve cokta lezzetli oldugunu söyledi önce pekte inandirici gelmedi duymazdan geldim:) sonra eve gelince telefon edip iyicene sordum, malzemeleri yazdim ve yapmak icin kiyma almaya gidecektimki esim istemedi " bilmedigin bir seye kalkiyorsun ya yenmezse 5kg kiyma bu az deyil" dedi. beni iyice vaz gecirdi, bir kac gün sonra nasil olduysa kendimi kasabimizin önünde buldum yapacam iste dedim:)) . Iyiki yapmisim nekadarda esim istemediysede yiyince benden cok sevdi bunuda yapdinya senden iyi ahci yok dedi :)).

10 yil önce güvenip hic bir yerden döner alip yiyemezdik, döner yemek icin 10-20 km yol gittigimizi cok iyi biliyorum, keske ozamanlarda bunu bilseymisim. Daha fazla anlatmama gerek yok sanirsam deneyinde görün diyorum artik veeeeeeeeeeeeee tavsiyeeeeeeee ediyorummmmm.

Buarada velime arkadasima cok tsk.ediyorum tekrar basin sagolsun allah sabirliklar versin, Baban nur icinde yatsin ins. diyorum

Malzemeler:

5 kilo kiyma
1 kilo süzme yogurt
1 subardagi soda
1 subardagi süt
1 yumurta
3 kabartma tozu
125g galeta unu
3-4 yemek kasigi döner baharati
200g vegeta

Yapilisi:

Kiyma haric tüm malzemeleri büyük bir yogurma kabimiza aliyoruz, elimizle iyicene karistiriyoruz sonrada kiymayi ekleyip yoguruyoruz. Üzerini iyice kapatip 1 gece buzdolabinda bekletiyoruz. 2. resimdede görüldügü gibi plastik folye kullanarak 1 veya 1 1/2 kilo kiyma alip falyeye SIKICA sarip role yapiyoruz. elimizden geldigince SIKI OLSUNLAR icinde hava kalmasin, iyice sartiktan sonrada derin dondurucuya atiyoruz. Pisirmek istediginizde dondurucudan cikardiginizda 10dakka bekletin ve bicakla ince ince kesip tavada kizartin, fazla ekleyip pisirmeyin parcalaniyorlar az az yapin cünkü cok cabuk pisiyorlar.

Adi döner ama biz döndürmedik :)

afiyet olsun

Vegeta baharatininda resmini koydum bulmakta zorluk cekmeyin diye

11 yorum:

  1. canım resımler anlatıyor harıka oldugunu...bende hep donerı evde yaparım....benım tarıfede bakarsan sevınırım...sevgıler....

    YanıtlaSil
  2. cok tsk.ederim ama
    adresiniz cikmadi malesef, görmek isterdim sizinde tariflerinizi.

    YanıtlaSil
  3. döner baharatı nedir onun yerine hangi baharatları koya biliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. döner baharati baharatlar satildigi bölümde satiliyor ve üzerindede döner baharati yaziyor siz nerde kaliyorsunuz bilmedigim icinde nekadar isinize yarar bu bilgi bilmiyorum.
      Döner baharatinin icinde hangi karisim oldugunu tam olarak bilmiyorum ama bir dahaki sefere bakar size tek tek yazmaya calisirim ins.

      saygilarimla

      Sil
  4. istanbuldayım arıcam inşallah vardır teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbuldaysaniz hic sorun yok illaki bulursunuz cünkü burayada türkiyeden geliyorlar :)
      kolay gelsin size

      Sil

  5. Selam arkadas!
    gercekten cok nefis bir döner.Denedim ve kim yediyse cok begendi.Satin alinan'dan cok daha güzel.Tarif icin cok tessekkür ederim.
    Emine

    YanıtlaSil
  6. Ne zamandır bu tarifi arıyordum.Bir arkadaşım verecekti, bir türlü kısmet olmadı :) Teşekkürlerr..

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık belliki çok güzel olmuş,ama yoğurt ne alaka oda etin içinemi konuluyor,birde döner baharatı nasıl oluyor nerden bulucaz onu, keşke bir kilo kıymadan bir tarif olaydı .sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süheyla hanim döner yapmasini biliyormussunuz gibi yogurt ne alaka diyorsunuz :) alakasi varki icinde var. döner baharati genelde bakkalarda veya baharatcilarda satilir.
      Ilk önce bende sizin gibi düsündüm 1 kilolayla deneseydim diye ama inaninki pisman olmucaksiniz dahada yapsaydim diyeceksiniz :)

      Sil
  8. selamünaleyküm!
    Döner tarifinizi denedim ,harike oldu.Allah razi olsun.Ayrica cok güzel tarifleriniz var.
    Behice

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo