22 Temmuz 2011 Cuma

Karpuz kurabiyeler

Kermese hazirladigim karpuz kurabiyeler cok ilgi cekti sirf meraktan gittiler diyebilirim:))

ben tepsiye cok SIKI dizdim fazla kabarmazlar düsündün, sakin sizde benim gibi dizmeyin sonra tek tek ayirmak zorunda kalirsiniz :))

malzemeler:


1 Türk kahve fincanı dolu dolu nişasta
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası kirmizi yesil
çekirdek için çikolata
1 seker kaşığı kabartma tozu

  • Bütün malzemeler yoğurulup bir hamur yapılır .
  • Hamurun 3/4 ü ne kırmızı boya,kalan 1/4 üne yeşil boya katılıp renklendirilir
  • Sonra kırmızı olan hamur alın merdane
    şeklinde rulo yapılır . Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
  • Yeşil olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. Açılan hamurun uzun kenarına kırmızı
    rulo hamur yatırılıp yeşil olan hamur buna dıştan sarılır(, 1. resimde oldugu gibi). . Fazla hamur kaldıysa bıçakla fazlası kesilir
  • Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir.
  • Kıçardıktan sonra Hamurdan ince dilimler( 2.resimde oldugu gibi)
    kesilir. O
  • luşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir (3-4. resimlerde oldugu gibi)
  • Çikolata parçalarından çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo