Merhaba arkadaslar bu sira gelemiyorum pek, havalar isininca evde durmuyoruz sayilir :) cocuklarla disardayiz devamli.
Sizle yine yaptigim güzel bir pastayi paylasmak icin geldim aslinda ama yine acelem oldugu icin sadece resmini ekliyorum sonra tarifini yazacam:)
Aslinda bugün yazamicaktim tarifi ama Nuray arkadasimin hatiri cok oldugu icin acele yapim dedim :)
Malzemeler:
Kek icin
- 5 yumurta
- 200g seker
- 150g un
- 1p. kabartmatozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 200g zarbitercikolata( benmari usulü eritilir)
kekin Yapilisi:
5 yumurta 200g seker mikserle 8-10 dakka cirpin, köpük köpük olsun. un kabartma tozu vanilyayida yavas yavas yedirin, arkasindanda benmari usulü erimis cikolatanizi ekleyin az karistirip, önceden isinmis firina 180 derecede 40-45 dakka pisirin.
not: yumurta ve sekeri iyice köpüklesene kadar cirptikdan sonra geri kalan malzemeleri cok yavas karistirinki havasi inmesin , iinerse piserke kabarmaz.
kekimiz piserkenede en az 20 dakka asla firin acilmaz kontrol etmek icinde olsa ,acarsaniz kekiniz kabarsada geri iner.
kremasi icin:
- 5 kutu sivi krema (schagshane)
- 30g seker
- 250g labne peyniri ( quark)
- 200g zarbitter cikolata
kremasinin yapilisi:
200g cikolatayi önceden bir kutu kremayla isitip eritin ve kremanin sogumasini saglayin isterseniz bir gün önce bunu yapin.
4 kutu kremayi sekerle beraber iyicene cirpin, koyulasinca üzerini süsleyecek kadarini ayirin ve önceden hazirladiginiz cikolatali kramayi ve labne peynirini ekleyip tekrar karistirin.
Cileksosu hazirlamaz icin
- 500g cilek
- 30seker
- 2yemek kasigi nisasta
yapilisi:
cileklerimizden 12 tane üzerine süs icin ayirin , diger yarisini kücük kücük dograyin ve bir tavada yarim cay bardagi su seker ve nisastayi ekleyip karistirarak pisirin, sogumaya birakin.
son asamasi:
kekimizi 3 bölün
ilk katina önce biraz krema sonrada hazirladigimiz cilekli sosu sürün sonra yine 2kekimizi ekleyin ve kramayi sürün en üstünede 3 kat keki koyun ve ayirdiginiz beyaz kremayi sürün cileklerlede süsleyin. 5saat buzdolabinda bekletin. Afiyet olsun
not: benim yaptigim gibi kenarlarina süs yapmak isterseniz.yine 200g cikolatayi benmari usulu eritin ve yagli kagadin üzerine ince sekilde sürün, soguyup kuruyncada rasgele kirin ve yapistirin.
eyerki karisik gelmisse size anlatma seklim lütfen yarumlarinizda belirtin, yartimci olmaya calisirim.
bende bu pastayi 66.etkinlige yolluyorum ve kendisine kolay gelsin diyorum:)
http://incisanatevi.blogcu.com/
Etiketler : Cikolatali,cilekli,pasta
FOARTE BUN
YanıtlaSilARATA BINE
FELICITARI
TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG
MARI
ellerine sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilharika olmus pastaniz,cilek sosu fikrinede bayildim
YanıtlaSilSüper bir görüntü...ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra