3 Nisan 2011 Pazar

DAMALI BATON PASTA

Arkadaslar cok güzel bir pasta paylasmak icin geldim ,pastamizi herkesde cok begendi:) , aslinda bu pasta dahada bir güzel oluyor ama ben biraz kolaya kactim kendim krema hazilamadan erindim sivi kremayi cirptim arasina koydum, bundan dolayida pastam biraz dagildi , siz benim yaptigim hatayi yapmayin diye ben size bu pastayi bizlerle paylasan arkadasimin tarifini ekliyorum ve kendi blogundada cok daha güzel tarifleri oldugu icin bakmadan gitmeyin diyorum. Arasina cilekde cok yakindigini söyleye bilirim:)

Arkadasim cok tsk.ediyorum bu güzel tarif icin ilk firsatta orjinal tarifinide deniyecem:))

Arkadasin blogu icin tikla hayatcemresi2

MALZEMELER:

Pandispanya için:
4 adet yumurta,
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
1 su bardağı un,
1/2 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yeşil Kısmı için:
2 yemek kaşığı ıspanak yaprağı suyu,
1 yemek kaşığı su,
Kakaolu Kısmı için
1 yemek kaşığı tepeli kakako,
2 yemek kaşığı su,
Ara Kreması için:
3 su bardağı süt,
Portakal kabuğu rendesi,
2 yemek kaşığı tepeli nişasta,
2,5 yemek kaşığı tepeli un,
Piştikten sonra ilave etmek için bir çay bardağı toz şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı,
Üst Kreması için:
1 su bardağından 1 parmak eksik süt,
1 paket kakaolu kremşanti,
Yeteri kadar muz,
YAPILIŞI:
Fırın 170 dereceye ayarlanır,önceden ısıtılmaya başlanır.
Derin bir kaba yumurta ve şeker konulup iyice çırpılır.
Kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip iyice karıştılır.
Hamurun yarısı başka bir kaba alınır.
Bir yarısına ıspanak suyu,diğer yarısına kakao ve su konulup karıştırılır.
Tepsiye serilen yağlı kağıt ortasından yükseltilerek sınır oluşturulur.
Kağıt hafifçe yağlanır.
Bir tarafına yeşil hamur,diğer tarafına kakaolu hamur dökülür.
Kenarları düzeltilir.15 dk. pişirilir.
Pandispanya pişerken ara kreması hazırlanır.
Mikserle çırpılır.
Pandispanyalar kağıdından ayrılır.
Her parça uzunlamasına 3 eşit parçaya bölünür.
Uygun bir tepsiye yan yana ve üst üste farklı renkler gelecek şekilde 2'şer parça yerleştirilir.
Her kat istenirse bir kaç kaşık portakal suyuyla ıslatılır.
Yanyana konulan parçaların arasına az miktarda ara krema konularak birbirine yapıştırılır.
Her katın arasına krema sürülür.
Dilimlenmiş muzlar döşenir.Bu şekilde üç katlı bir pasta elde edilir.
En üstü ve pastanın yanları hazırlanmış kremşanti ile kapatılır.
İstenilen şekilde süslenir

4 yorum:

  1. Nefis olmuş sunumda harika ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş.nefis.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili arkadaşım,
    öncelikle pastamı denemeye değer bulduğun çok teşekkür ederim,ve beğenmene de çok sevindim,
    süslemesi de çok güzel olmuş,tadı da güzel olunca daha ne olsun :)?eline sağlık,
    sevgiler,hayırlı haftalar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo