9 Mart 2011 Çarşamba

UNLU KIYMALI KIYIR BÖREK

6.tarifimiz

Bukadar lezzetli börekleri cayin yaninda kim istemez :) cayimiza nekadarda düskünüz biz ya :) iyiki cayimiz varmis:) bu güzel börekler icinde arkadasim guzfasülyeleri ne cok cok tsk.ler devam tariflerde bekliyorum ama:) arkadasimin blogunuda ziyaret etmek isteyenler buyursunlar Tıkla

MALZEMELER

-4 ADET YUFKA

-200 GRAM KIYMA

-1 ADET SOĞAN

-YARIM DEMET MAYDANOZ

-KARABİBER

-1 ADET YUMURTA SARISI (ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN)

-1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

-100 GR TEREYAĞ

-UN

HAZIRLANIŞI

-İlk önce tereyağ eritilir soğuyunca sıvıyağla karıştırılır.

-ince doğranmış soğan ,kıyma ile birlikte sotelenir.karabiberi ve tuzu ilave edilir.Maydanozda ilave edilerek altı kapatılır ve iç harç soğumaya bırakılır.

-Yufkanın bir adeti masaya serilir.üzerine yağ karışımından sürülür.Yufkanın her tarafına elekle beraber un serpilir.

-2.yufka üzerine serilir.yağ ve un olmak üzere aynı işlem 2.yufkaya da uygulanır.

--Yufka 12 üçgen parçaya kesilir.Köşelerine iç harç koyularak sigara böreği gibi sarılır

-Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.ve afiyetle yenir.

-Herkese afiyet olsun.

NOT:Bu böreği isterseniz patatesli olarak ta yapabilirsiniz..Öylede çok nefis oluyor

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo