15.Tarifimiz
Oy su ekmegin güzelligine bir bakin arkadaslar ya , nasil kiyip yersiniz bunu:) Türk Bayanlarimiz gercekten cok becerikli ellerinden hersey geliyor, tabiki herkesinde baska baska özellikleri vardir ama bence paylasmak kadar güzel hic bir sey yok. arkadasimiz da öyle yapmis zaten cok güzel olan ekmegini bizimle paylasmis:) tabiki kendi blogunda daha cok ve daha degisik tarifleride var buyrun
Malzemeler:
1 PK KABARTMATOZU
1PK KURUMAYA
1BARDAK ILIK SÜT
2 YUMURTA -SARILARI ÜZERİNE-
1YK ŞEKER
1TK TUZ
ALDIĞI KADAR UN
1BARDAK YOĞURT
1BARDAK SIVIYAĞ.
Yapilisi:
HAMURUMUZ YOĞURALIM VE 40 DAKIKA DİNLENDİRELİM .
ARDINDAN 3 E BÖLELİM .1 BÜYÜK
BİR DAHA KÜÇÜK
1 EN KÜÇÜK:)
BUYUK PARCAYI 5 TOP YAPALIM .HERTOPU TATLI TABAGI KADAR ACALIM VE ÜSTÜSTE TEPSİYE SERELİM .
İÇTEN DIŞA DOĞRU 4 PARÇAYA BÖLELİM .8 KISIM OLUŞUCAK.
KISIMLARI İÇTEN DIŞA KATLAYALIM .
2. KAT HAMURUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .
SON HAMURUDA TOP YAPIP SUSAMA BANALIM VE EKMEĞİN KALBİNE YERLEŞTİRELİM .
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM .
FIRINDA 170 DEREDE AĞIR AĞIR PİŞİRELİM .İÇİ ÇİĞ KALMASIN
Cok lezzetli görülüyor denemek lazim.
YanıtlaSil