9 Mart 2011 Çarşamba

PAPATYA EKMEK

15.Tarifimiz

Oy su ekmegin güzelligine bir bakin arkadaslar ya , nasil kiyip yersiniz bunu:) Türk Bayanlarimiz gercekten cok becerikli ellerinden hersey geliyor, tabiki herkesinde baska baska özellikleri vardir ama bence paylasmak kadar güzel hic bir sey yok. arkadasimiz da öyle yapmis zaten cok güzel olan ekmegini bizimle paylasmis:) tabiki kendi blogunda daha cok ve daha degisik tarifleride var buyrun

Tıkla

Malzemeler:

1 PK KABARTMATOZU

1PK KURUMAYA

1BARDAK ILIK SÜT

2 YUMURTA -SARILARI ÜZERİNE-

1YK ŞEKER

1TK TUZ

ALDIĞI KADAR UN

1BARDAK YOĞURT

1BARDAK SIVIYAĞ.

Yapilisi:

HAMURUMUZ YOĞURALIM VE 40 DAKIKA DİNLENDİRELİM .

ARDINDAN 3 E BÖLELİM .1 BÜYÜK

BİR DAHA KÜÇÜK

1 EN KÜÇÜK:)

BUYUK PARCAYI 5 TOP YAPALIM .HERTOPU TATLI TABAGI KADAR ACALIM VE ÜSTÜSTE TEPSİYE SERELİM .

İÇTEN DIŞA DOĞRU 4 PARÇAYA BÖLELİM .8 KISIM OLUŞUCAK.

KISIMLARI İÇTEN DIŞA KATLAYALIM .

2. KAT HAMURUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .

SON HAMURUDA TOP YAPIP SUSAMA BANALIM VE EKMEĞİN KALBİNE YERLEŞTİRELİM .

ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM .

FIRINDA 170 DEREDE AĞIR AĞIR PİŞİRELİM .İÇİ ÇİĞ KALMASIN

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo