28 Mart 2011 Pazartesi

RULO KATLI İRMİKLİ PASTA




183.Tarifimiz

Günaydin arkadaslar sabah sabah sizlere güzel bir pasta getirdim:) Arkadasimin ellerine saglik. Simdi daha iyi anliyorum neden arkadasin blogu olsada yesek:))) herkes bunu simdi söylüyor gibi geldi bana:))

Cok tsk.ederim arkadasim ,

Blogu ziyaret icin tiklayin olsadayeseksuzan


MALZEMELER:


  • 3 paket rulo kat ( 120 gr.lık paketler )

  • 5 su bardağı süt

  • 10 yemek kaşığı irmik

  • 9 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı margarin

  • 1 paker vanilya

  • 1 paket kakaolu krem şanti

  • 1 bardak süt (krem şanti için)

  • 3 adet muz ( arası için )

  • hindistan cevizi (üzeri için )

YAPILIŞI:


  1. Bir tencereye süt,irmik ve şekeri koyun,koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

  2. Kıvamını aldıktan sonra margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Altını kapatıp soğuması için bekletin.

  3. Krem şantiyide süt ile çırpıp hazırlayın.

  4. Kelepçeli bir kalıbın ( kelepçeli kalıp yok ise rulo katları dizeceğiniz her hangi bir kabı streç film ile kaplayıp daha sonra streç film yardımı ile pastayı çıkarabilirsiniz) kenarlarına irmikli tatlımızdan biraz dökerek rulo katları üzerine dizin.


5. Rulo katları kenarlara dizdikten sonra irmik tatlısını içine dökün.



6. İrmik tatlısının üzerine muzları dilimleyerek dizin. Muzların üzerine de kakaolu kerm şantiyi dökün.




7.Üzerine bol hindistan cevizi ile süsleyin. 3-4 saat buzdolanında bekletin.Afiyet olsun.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo