11 Mart 2011 Cuma

Profiterol

33.Tarifimiz

Tarifler cift cift geliyor yani artik Profitol yapmak sart oldu:) .Bu güzel profitollar icin arkadasima cok tesekkür ediyorum , Bloguna ugramak isteyenlerde buyursunlar Tıkla

MALZEMELER
hamuru için kreması için sosu için
yarım p. margarin 2 sb süt 1p çikolata sos
1 sb su yarım sb un 3 sb süt
1sb un 1sb şeker (dilerseniz üstüne
1çay k.şeker hindistan cevizi
1 çay k.tuz serpin)
4 yumurta
YAPILIŞI
Suyu margarinle orta ateste eritin.Kısık ateşte unu, şekeri ,tuzu karıştırın.
Helva kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.Ateş üstünden
alıp serin yerde soğumaya bırakın.Hamur soğurken krema için tüm
malzemeleri karıştırın.Daha sonra ateş üstüne alın.Koyulaşana kadar
karıştırın.Daha sonra soğuyan hamurun içine teker teker 8 yumurtayı
ilave edin ve her ilave ettiğiniz yumurtadan sonra karıştırmayı
unutmayın.Mümkünse elektirikli mikserle karıştırın.Hamuru şanti
sıkacağına alın tepsinizi yağlayın ve üstüne küçük parçalar halinde
sıkın. Önceden ısıtılmış fırına verin ve üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp 5 dk dinlendirin.Daha sonra aralarını bıçak yardımıyla kesin
ve hazırladığınız kremayı azar azar içine sürün.Sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın.Hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin.İsteğe göre hindistan
cevizi serpilebilir.

***AFİYET OLSUN***

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo