9 Mart 2011 Çarşamba

Pogaca tatlisi

13.Tarifimiz

Serbetli tatlilara bir baska hastayim ben :) ama yapmicam biraz dikkat etmem gerekiyor artik. blogun sayesinde fazlaya gidiyoruz:) umutkusum göndermis bu güzel tatliyi kendisine cok tsk.ediyorum ellerine saglik arkadasim, arkadasimin bloguna bakmak isteyen buyursun

Tıkla

Malzemeler:

1 su bar teryagi(eritilmis)
1 su bar sivi yag
1su bar irmik
1 pkt kb.tozu
1su bar yogurt
aldigi kadar un


ici icin bol ceviz (dise gelecek sekilde hazirlanmis olucak cok toz haline getirilmeyecek)


serbeti icin:
4 su bar toz seker
4 su bar su
az limon suyu

serbette tatlida sicak olucak.


malzemelerle hamur yapiyoruz.Hamurumuz cok kati yada cok yumusak olmiyacak.resimdeki gibi ceviz buyuklugunde parca koparip elimizle bastirarak aciyoruz icine ceviz koyuyoruz.pogaca seklinde kapatiyoruz.
firinda pisiriyoruz.

es zamanli hazirladigimiz serbetide ikiside sicak olucak sekilde tatliya kepce yardimiyla dokuyoruz serbetini cekince ustunude bol cevizle susleyip ikram ediyoruz

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo