9 Mart 2011 Çarşamba

AYVA TATLISI

8.Tarifimiz

Cok begendigim bir tatli daha geldi ama kendim daha hic deneyemedim. inanki arkadaslar sira gelmiyor yeni lezzetleri denemeye, okadar cok denemek istedigim tarifler varki:) bu güzel tatli icinde yesilmutfaga tesekür ediyorum:) unutmayin bugün ilk gün tariflerinizi yollamaya devam edin. Arkadasimin diger tariflerinede bakmak illaki istersiniz buyrun Tıkla

Malzemeler:
4 adet ayva
her bir yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker
çok az kırmızı gıda boyası

Kreması:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Yapılışı:
Ayvaların kavukları güzelce soyulur tencereye koyulur üzerlerine 2' şer yemek kaşığı şeker eklenir ayvaların yarısına gelecek kadar su koyulur, gıda boyası eklenir ve ayvalar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis tabağına yerleştirilir.
Bu arada krema hazırlanır. Krema malzemeleri tencereye koyulur kaynayana dek karıştırılır. Altı söndürülür ve ılıyınca ayvaların ortalarına doldurulur. Soğuyunca servis yapılır. Üzeri fıstık ya da fındıkla süslenir.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo