11 Mart 2011 Cuma

AĞZI AÇIK

44.Tarifimiz

Arkadasimiz biraz sanki lahmacunu andiran bir tarif yollamis, cok sirin görünüyorlar ellerine saglik arkadasim. tarif icinde cok tsk.ler .

arkadasimin bloguna erismek icin Tıkla

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

içi için

  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • 1 baş kuru soğan
  • kırmızıbiber,karabiber,tuyz
  • kızartmak için yağ

Hazırlanışı

  • unu,suyu ve ayçiçek yağını aldığı kadar suyla karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun..
  • hamuru ceviz büyüklüğündebezeler bölün...
  • bezeleri çay tabağından biraz daha büyük olarak açın...
  • açtığınız hamurların yanları hariç ortalarını birazcık suyla ıslatın..
  • bu arada içi için verilen tüm malzemeleri karışltırıp yoğurun..
  • ıslattığınız hamurların ortalarına bu içleri bölüştürün ve yayın..
  • hamurların kenarlarını kıymalı bölüme gelecek şekilde kadar kıvırın..açılmaması için parmaklarınızla bastırın..
  • tavada yağı kızdırın...
  • hamurların önce etli taraflarını sonrada diğer taraflarını kızartıp kağıt havlu üzerine alın..
  • istediğiniz gibi süsleyip sıcak sıcak servis yapın..
  • afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo